spot_img

Δοκιμές Μπαχρέιν 2η Ημέρα: Ο Zhou στην κορυφή, η Mercedes στα… τάρταρα

Ο Guanyu Zhou της Alfa Romeo ήταν ο ταχύτερος οδηγός για τη δεύτερη ημέρα στις χειμερινές δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν. 

Η δεύτερη από τις τρεις ημέρες χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε και οι ομάδες έχουν μια πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης ενόψει της πρεμιέρας της σεζόν την επόμενη εβδομάδα. Οι οκτώ ώρες και τριάντα λεπτά προσέφεραν άπλετη δράση, θέαμα και τροφή για σκέψη αναφορικά με τις δυνατότητες του κάθε μονοθεσίου. Όπως είναι λογικό, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Guanyu Zhou. Ο Κινέζος οδηγός της Alfa Romeo σημείωσε το 1:31,610 με τη C5 γόμα ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας. Αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση πριν το Grand Prix Μπαχρέιν, μιας και την τελευταία ημέρα ρόλο οδηγού θα έχει ο Valtteri Bottas. Συνολικά, κάλυψε 135 γύρους.

ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός σημείωσε το 1:31,650 με τη C3 γόμα ελαστικών και βελτίωσε κατά ένα δευτερόλεπτο τη χθεσινή του επίδοση. Μαζί με τον Sergio Perez, ολοκλήρωσαν 120 γύρους. Όμως τα προβλήματα δεν έλειψαν, μιας και στο απογευματινό σκέλος η RB19 ξόδεψε πολλές ώρες στο γκαράζ για επισκευές.

Στην 3η θέση ήταν σήμερα ο Fernando Alonso της Aston Martin. O Ισπανός είχε μια άκρως παραγωγική ημέρα, με ταχύτερη επίδοση με τη C3 γόμα ελαστικών και 133 γύρους συνολικά. Στην 4η θέση στην ημέρα ήταν ο Nyck de Vries της Scuderia AlphaTauri. Μαζί με τον Yuki Tsunoda κάλυψαν 157 γύρους.

Την πρώτη 5άδα «έκλεισε» ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas VF-23. O Γερμανός έκανε ένα γεμάτο πρόγραμμα και μαζί με τον Κέβιν Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν 120 γύρους.

Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari είχαν μια άκρως παραγωγική ημέρα, σημειώνοντας πρόοδο στο στήσιμο της SF-23. Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz, ολοκλήρωσαν προσομοίωση αγώνα και έγραψαν συνολικά 140 γύρους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους στην ημέρα ήταν ο Logan Sargeant με 154. Ο Αμερικανός οδηγός της Williams έτρεξε και στις δύο περιόδους και αύριο δίνει το τιμόνι της FW45 στον Alex Albon.

Η Alpine είχε και ξανά μια ήσυχη ημέρα, με τον Pierre Gasly να γράφει τον 10ο ταχύτερο χρόνο. Μαζί με τον Esteban Ocon, έγραψαν 108 γύρους με την A523. Η McLaren είχε ξανά μια προβληματική ημέρα, με την MCL60 να δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Οι Lando Norris και Oscar Piastri κάλυψαν 139 γύρους και πραγματοποίησαν προσομοιώσεις αγώνα.

Εφιαλτική ήταν η ημέρα για τη Mercedes-AMG. Η γερμανική ομάδα δυσκολεύτηκε ώστε να βρει την κατάλληλη ισορροπία στην W14 και αυτό δημιούργησε έντονους πονοκεφάλους στους μηχανικούς και στους οδηγούς. Η άσχημη εικόνα της το πρωί, έγινε ακόμη χειρότερη το απόγευμα, όταν ο George Russell ακινητοποιήθηκε στην πίστα στον 25ο του γύρο, με πρόβλημα στα υδραυλικά.

Στη σημερινή διαδικασία ήταν η μοναδική κόκκινη σημαία. Σημειώθηκε 90 λεπτά πριν το τέλος της ημέρας. Αυτό επηρέασε το πρόγραμμα των ομάδων, οι οποίες δεν κατάφεραν να κάνουν όσους περισσότερους γύρους ήθελαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, η FIA πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκκινήσεις στο τέλος των δύο σκελών.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 25/2, με την τρίτη και τελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών. Η έναρξη του πρωινού σκέλους είναι προγραμματισμένη για τις 9:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Δοκιμές Μπαχρέιν 2η Ημέρα

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles