spot_img

To budget cap καταδίκασε τη σεζόν της Ferrari

Ο Mattia Binotto αποκάλυψε πως η Scuderia Ferrari ήρθε φέτος αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες στην διαχείριση του budget cap, με αποτέλεσμα να μην έχει το περιθώριο να επενδύσει σε αναβαθμίσεις της F1-75.

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα η μάχη της κορυφής ανάμεσα της Formula 1 σε Red Bull Racing και Ferrari άρχισε να μοιάζει ολοένα και πιο άνιση. Η αυστριακή ομάδα έφερε αρκετές αναβαθμίσεις στο αγωνιστικό πακέτο της RB18, το οποίο υπερτερούσε εντός πίστας σε σχέση με υπόλοιπα μονοθέσια του grid. Η εικόνα στην Ferrari όμως ήταν πολύ διαφορετική και ειδικά σε σχέση με την απόδοση της F1-75 στο ξεκίνημα της σεζόν. Στο Grand Prix Σιγκαπούρης η ομάδα πήρε την απόφαση να βάλει φρένο στις αναβαθμίσεις του μονοθεσίου και έκτοτε ο ρυθμός του εντός πίστας έχει πέσει σημαντικά.

Πρόσφατα ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αποκάλυψε πως αναγκάστηκαν να θυσιάσουν την βελτίωση του μονοθεσίου ώστε να μην ξεπεράσουν το όριο δαπανών σύμφωνα με τους οικονομικούς περιορισμούς του budget cap.

«Δεν ήταν επιλογή μας, απλά ξεμείναμε από χρήματα. Δεν έχουμε περιθώριο να δαπανήσουμε χρήματα για την παραγωγή νέων τμημάτων του μονοθεσίου. Θυμάμαι όταν ήμασταν στην Ίμολα το είχα αναφέρει πως μας ανησυχεί ιδιαίτερα το budget cap και πως θα το διαχειριστούμε, γιατί είναι ένας καινούριος οικονομικός κανονισμός στον οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Πέρυσι η Red Bull βρέθηκε να παραβιάζει το budget cap κατά 2.2 εκατομμύρια δολάρια πάνω από το επιτρεπόμενο όριο δαπανών. Φέτος η ομάδα του Milton Keynes έχει συνεχίσει να φέρνει αναβαθμίσεις στην RB18 σε ολόκληρη διάρκεια της σεζόν γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα, όπως εξέφρασε χαρακτηριστικά και ο Binotto στη συνέχεια.

«Και εγώ ο ίδιος μένω έκπληκτος, όταν βλέπω άλλες ομάδες να φέρνουν αναβαθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βασιστούμε στην FIA και τους ελέγχουν που κάνουν στους λογαριασμούς όλων μας. Μιας και το ανέφερα, θα έχουμε τα αποτελέσματα του 2022 στα χέρια μας τον Οκτώβριο του 2023. Ελπίζω του χρόνου η FIA να κάνει περισσότερους ελέγχους, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένουμε τόσους μήνες. Επίσης, δεν θα ήταν ωραίο για το άθλημα αν κάποιες ομάδες έχουν ξεπεράσει το όριο. Ειδικά όταν τις βλέπεις να φέρνουν τόσες πολλές βελτιώσεις όλη την σεζόν, αυτό δημιουργεί αμφιβολίες.»

Η θέση του Binotto βρίσκεται σε κίνδυνο, με τη Ferrari να εξετάζει την αντικατάστασή του. Δείτε περισσότερα εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles