spot_img

Αμφίβολο το μέλλον του Binotto στη Ferrari

«Τρίζει» η καρέκλα του Mattia Binotto στη Scuderia Ferrari, με το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι κρίσιμο για το μέλλον του στη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας. 

H Scuderia Ferrari ξεκίνησε τη νέα εποχή της Formula 1 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid. Όμως, είδε την απόδοσή του να έχει απότομη προσγείωση από τα μισά της σεζόν και έπειτα. Το αγωνιστικό πακέτο της F1-75 και οι αναβαθμίσεις του δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν τη Red Bull RB18, η οποία μονοπώλησε μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Μην χάσετε την Τρίτη 15/11 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας. Βρείτε το link εδώ.

Οι εντάσεις στο εσωτερικό της ομάδας δεν έλειψαν όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι στρατηγικές αποφάσεις της ομάδας σε αρκετούς αγώνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Grand Prix Μονακό και Μ. Βρετανίας, έφεραν πολλές αναστατώσεις και οι ηγετικές ικανότητες του Binotto τέθηκαν προς αμφισβήτηση. Επιπλέον, πολλοί υποστηρίζουν πως η σχέση του ίδιου και του Charles Leclerc ολοένα και διαβρώνονται.

Σύμφωνα με πηγές του Autohebdo στο ίδιο το Maranello υπάχρουν ψίθυροι πως Ferrari και Binotto συζητούν περί διακοπής της συνεργασίας τους. Παρ’ όλα αυτά, ο CEO της ιταλικής φίρμας, John Elkann, υποστηρίζει πως δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σ’ ένα άτομο το οποίο έχει πολυετή εμπειρία και έχει συνεργαστεί τόσο στενά με την ομάδα εδώ και δεκαετίες. Το τελευταίο χρονικά διάστημα, ο Binotto βρίσκεται σε μειονεκτική θέση με την φετινή εμφάνιση της ομάδας στο Πρωτάθλημα και βλέπει πλέον τη Mercedes να τους κερδίζει σε συστηματική βάση.

Ο Binotto αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 στο 2022, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία συνάντηση της Κομισιόν του σπορ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #101 για τη Formula 1. 

Ποιος όμως θα είναι αυτός που θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Binotto στο άμεσο μέλλον; Το όνομα του επικεφαλής της Alfa Romeo, Fred Vasseur, έχει πέσει στο τραπέζι, με τον Γάλλο να έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακόμη ένα όνομα από το grid της Formula 1 είναι αυτό του Andreas Seidl της McLaren. O Γερμανός ήταν το «μεγάλο μυαλό» της Porsche στο πρόγραμμα LMP1 του WEC από το 2014 μέχρι το 2017 και στη βρετανική ομάδα αρκετοί είναι εντυπωσιασμένοι με τη δουλειά που έχει κάνει.

Όσο για τους υποψήφιους από το εσωτερικό της Ferrari, o αγωνιστικός διευθυντής, Laurent Mekies  φαίνεται πως έχει ισχυρούς συμμάχους εντός του ιταλικού στρατοπέδου. Ο τελευταίος υποψήφιος είναι ο επικεφαλής του τμήματος GT και Hypercar της Ferrari, Antonello Coletta, ο οποίος έχει κερδίσει πληθώρα πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια στους αγώνες αντοχής.

UPD: H Ferrari μέσω των social media της διέψευσε τις φήμες περί αντικατάστασης του Binotto.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles