spot_img

Το όνειρο του Schumacher που αγγίζει την πραγματικότητα

Ο Mick Schumacher έχει όνειρο πως η Haas μπορεί να διεκδικήσει βάθρο το 2022, εάν υπάρξει κάποιος «τρελός» αγώνας μέσα στη χρονιά.

Η Haas έκανε το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2016, με το καλύτερό της αποτέλεσμα να είναι η 4η θέση στο GP Αυστρίας το 2018. Η αμερικανική ομάδα βίωσε τη χειρότερή της σεζόν στο άθλημα το 2021, καθώς δεν συγκέντρωσε κανένα πόντο και τερμάτισε με διαφορά στην τελευταία θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών. Οι άνθρωποι της ομάδας, εξάλλου, είχαν κάνει ξεκάθαρη την επιλογή τους να εστιάσουν απόλυτα στο μονοθέσιο του 2022, το οποίο κατασκευάστηκε με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης: Brundle – «Πιο επιθετικός ο Verstappen στον Hamilton σε σχέση με τον Leclerc»

Η δουλειά της Haas ανταμείφθηκε με την 5η θέση του Kevin Magnussen στο GP Μπαχρέιν. Αυτοί ήταν οι πρώτοι πόντοι για την αμερικάνικη ομάδα από το 2020 και το GP Άιφελ στην πίστα του Nurburgring, όπου και κατέλαβε την 9η θέση. Ο έτερος οδηγός της Haas, Mick Schumacher, δεν κατάφερε οριακά να βαθμολογηθεί και τερμάτισε στην 11η θέση. Ο νεαρός Γερμανός περιέγραψε την εξέλιξη του αγώνα του:

Με όλα όσα συνέβησαν, την περιστροφή στη στροφή 6 μετά την επαφή, δεν ξέρω πόση ζημιά μπορεί να προκάλεσε στο μονοθέσιο, δεν ήταν καλή η αίσθηση στην οδήγησή του μετέπειτα. Νομίζω πως αυτό ανταποκρίνεται και στο ρυθμό που είχαμε. Βλέποντας τον Kevin (Magnussen) στην 5η θέση, αυτό σημαίνει πως έχουμε το μονοθέσιο για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο και μπορώ να το πετύχω κι εγώ αυτό. Επίσης, αυτό συνεπάγεται το γεγονός πως είμαστε κοντά σε κάποιο βάθρο εάν υπάρξει ένα «τρελό» τριήμερο, κάτι που συμβαίνει συχνά στη Formula 1, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε ικανοί να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο Mick Schumacher κατάφερε να πετύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα, σε κατατακτήριες και αγώνα, στο GP Μπαχρέιν. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, γνωρίζει πως η επιστροφή του Kevin Magnussen στην ομάδα ανεβάζει τον πήχη για το νεαρό Γερμανό οδηγό:

Θέλω να πω, ένα σημείο αναφοράς βοηθάει πολύ. Εάν μπορείς να κοιτάζεις κάποιον και κάνει ένα γύρο 0,2s ή 0,3s γρηγορότερο, ίσως μπορείς κι εσύ να βρεις 0,1s ή 0,2s με σημεία φρεναρίσματος, τις γραμμές που επιλέγεις, συνεπώς αυτό θα τον βοηθήσει πάρα πολύ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το ξεκίνημα της Haas ήταν άκρως θετικό για το 2022. Παράλληλα, ο Kevin Magnussen αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο για τον νεαρό ομόσταυλό του, αναφορικά με την εσωτερική μονομαχία των οδηγών της αμερικάνικης ομάδας. Μένει να φανεί αν το όνειρο του Schumacher για βάθρο θα αποτελέσει πραγματικότητα το 2022.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles