spot_img

Το όνομα Honda επιστρέφει το 2023 στη Formula 1

To 2023 οι κινητήρες με τους οποίους η Red Bull Racing θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Formula 1, θα φέρουν το όνομα της Honda. 

Η Honda αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, όμως σύναψε συμφωνία με τη Red Bull Racing ώστε οι κινητήρες της να δίνουν ισχύ στα μονοθέσια των «ταύρων» και την επόμενη σεζόν. Το 2022 οι μονάδες ισχύος της αυστριακής ομάδας ονομάστηκαν Red Bull Powertrains, με την ιαπωνική εταιρεία να προσφέρει τεχνική υποστήριξη από το εργοστάσιο της Σακούρα.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Ιαπωνίας, οι δύο πλευρές σύναψαν συμφωνία στην οποία οι δεσμοί τους έγιναν πιο ισχυροί. Ως αποτέλεσμα το λογότυπο της Honda τοποθετήθηκε πάνω στην RB18 και στην AlphaTauri AT03.

Το 2023 αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα για τη Red Bull Racing. Στην επίσημη λίστα συμμετοχών που έδωσε στη δημοσιότητα η FIA, το όνομα των κινητήρων που δήλωσε η αυστριακή ομάδα είναι «Honda RBPT», το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή των ιαπώνων στη Formula 1 έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Την ίδια ονομασία έχουν και οι κινητήρες της Scuderia AlphaTauri, ενώ τα λογότυπα της Honda θα είναι εμφανή στα τέσσερα μονοθέσια. Τα δύο τελευταία χρόνια, οι μονάδες ισχύος της Honda έχουν δώσει στον Max Verstappen τη δυνατότητα να κατακτήσει τα δύο τελευταία του πρωταθλήματα.

Η Honda παραμένει ενεργή στη Formula 1 και έχει δηλώσει συμμετοχή ως κατασκευαστής κινητήρων για το 2026 όταν θα υιοθετηθούν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του σπορ. Η Honda ενδέχεται να προβεί σε αναζήτηση νέου συνεργάτη στο σπορ ή τη συμμετοχή της ως εργοστασιακή ομάδα, καθώς ο ι τελευταίες φήμες θέλουν τη Red Bull Racing να συνεργάζεται με τη Ford.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles