spot_img

Sainz: «Μας κέρδισαν οι Red Bull και Mercedes στις αναβαθμίσεις»

Ο Carlos Sainz παραδέχθηκε πως η Scuderia Ferrari δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις αναβαθμίσεις που έφεραν στα μονοθέσιά τους οι Red Bull Racing και Mercedes AMG κατά την διάρκεια της σεζόν.

Η Ferrari δεν κατάφερε να διατηρήσει το δυναμικό ξεκίνημα που έκανε στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Το αγωνιστικό πακέτο της F1-75 σταδιακά έχανε την ισχύ του εντός πίστας χωρίς να μπορεί να απαντήσει στον ολοένα και ταχύτερο ρυθμό της RB18 και W13 E-Performance των Red Bull και Mercedes. Παρά τους αυστηρούς οικονομικούς περιορισμούς για τις ομάδες του grid oι δυο βασικοί αντίπαλοι της Ferrari μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα κατάφεραν να φέρουν πολλές αναβαθμίσεις βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους.

Η Ferrari μπορεί να κατάφερε να κλειδώσει την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών ο Sainz όμως πιστεύει πως έχασαν ξεκάθαρα στην μάχη των αναβαθμίσεων.

«Στους τελευταίους αγώνες αποτύχαμε στον στόχο μας και δεν είχαμε ούτε μια νίκη. Ξεκάθαρα Red Bull και Mercedes μας ξεπέρασαν σε αναβαθμίσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν με αποτέλεσμα να έχουμε πιο χαμηλή απόδοση σε σχέση με το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Νομίζω ως ομάδα ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Προσπαθούμε να πάρουμε τα σωστά μέτρα, ώστε του χρόνου να βελτιώσουμε τον ρυθμό των αναβαθμίσεων. Επιπλέον, όταν είχα την ευκαιρία να κερδίσουμε δεν ήμασταν και τόσο δυνατοί στην εκτέλεση του αγώνα. Γνωρίζουμε πως αυτοί είναι οι στόχοι μας για την επόμενη σεζόν».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

Ο Ισπανός φέτος πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας και βρέθηκε στο βάθρο άλλες οχτώ φορές κατά την διάρκεια της σεζόν. Ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην 5η θέση της κατάταξης με 246 βαθμούς πίσω από τον George Russell. Ο Sainz τόνισε πως έχει βάλει μεγαλύτερους στόχους για τον εαυτό του το 2023.

«Προσωπικά θέλω να ξεκινήσω την ερχόμενη χρονιά πιο δυναμικά με παρόμοιο τρόπο που έκλεισα την φετινή σεζόν. Θέλω να βελτιωθώ ως οδηγός και να αποκτήσω περισσότερη γνώση πάνω στην νέα γενιά μονοθεσίων για να είμαι πιο ανταγωνιστικός του χρόνου».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles