spot_img

Το όραμα της FIA για να αλλάξει η Formula 1

Τι θέλει να αλλάξει η FIA στη Formula 1 σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Mohammed Ben Sulayem. Συμφωνείτε;

Τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος της Formula 1 βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι το οποίο… μυρίζει μπαρούτι. Η FIA ανακοίνωσε πως έδωσε το πράσινο φως ώστε η Andretti Global να γίνει η 11η ομάδα του grid. Από την άλλη, τόσο η Liberty Media δια χειρός Stefano Domenicali όσο και οι υπάρχουσες ομάδες έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως δεν θέλουν την επέκταση του grid.

Το κίνητρο είναι καθαρά οικονομικό κι αυτή η άρνηση, σημαίνει πως δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή της Andretti στη Formula 1 παρά την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Στο περιθώριο του Grand Prix Κατάρ, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, προειδοποίησε τους ιθύνοντες του σπορ για την επόμενη κίνησή τους.

«Είναι πολύ δύσκολο να πεις “όχι” σε μία ομάδα η οποία έχει εγκριθεί από την FIA. Μπορείτε να με πείτε υπεραισιόδοξο, όμως πιστεύω πως η Andretti θα ενταχθεί στη Formula 1».

Επιπρόσθετα, τόνισε την επιθυμία του να δει ακόμη περισσότερες ομάδες στη Formula 1 στο εγγύς μέλλον.

«Η FIA πρέπει να ζητάει, να παρακαλάει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εισέλθουν στη Formula 1. Δεν θα λέγαμε όχι σε νέους κατασκευαστές. Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το όνειρό μου, θα σας πω: Θέλω 12 ομάδες που είναι το ανώτατο όριο, μία ομάδα από τις ΗΠΑ με συνεργασία κατασκευαστή από τη χώρα και έναν Αμερικανό οδηγό στο δυναμικό της. Έπειτα να ζητήσουμε κάτι ανάλογο από την Κίνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.

Όταν ρωτούσαν διευθυντές ομάδων σχετικά με την ένταξη μιας 11ης ομάδας στο grid, η απάντηση ήταν αρνητική. Παράλληλα έθεταν ως λύση την αγορά άλλης ομάδας. Ο Sulayem αποκάλυψε πως είχε πιέσεις ώστε να γίνει το «θέλω» των ομάδων πραγματικότητα για να μην περάσει η έγκριση 11ης ομάδας από την FIA.

«Δεν μπορούμε με το ζόρι να επιβάλλουμε την αγορά μιας τωρινής ομάδας του grid επειδή είναι κάποια διαθέσιμη προς πώληση. Δεν θα πω ονόματα, αλλά κάποιοι μου ζήτησαν να πείσω τη General Motors να αγοράσει μια ομάδα. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Δεν εκλέχθηκα για να κάνω κάτι τέτοιο. Οι κανονισμοί επιτρέπουν μέχρι 12 ομάδες. Κάποιοι μίλησαν για πολυκοσμία. Αλήθεια; Ήδη έχουμε μια ομάδα του Χόλιγουντ μαζί μας [σ.σ. την ομάδα που χειρίζεται το μονοθέσιο της ταινίας για την F1 με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ]. Οι πίστες υποτίθεται πως πρέπει να έχουν χώρο για 12 ομάδες. Πιστεύω πως ο αριθμός των αγώνων είναι μεγάλος και όχι αυτός των ομάδων. Θέλουμε περισσότερες ομάδες και λιγότερους αγώνες».

Όσο για τις αναφορές περί κόντρας μεταξύ της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού με τη Liberty Media και την FOM για την Andretti, ο Sulayem απάντησε.

«Δεν παρέχουμε υπηρεσίες. Μας ανήκει το πρωτάθλημα, εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες. Πρέπει να είναι σεβαστό αυτό. Η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να γελοιοποιήσω κάποιον ή να τον βάλω με την πλάτη στον τοίχο. Είμαι εδώ να στηρίξω το πνεύμα του αθλήματος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles