spot_img

F1 – Θα δούμε ξανά «πόλεμο» ελαστικών;

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, μίλησε για πιθανή συνύπαρξη δύο προμηθευτών ελαστικών στο σπορ τα επόμενα χρόνια.

Έχουμε δει παλαιότερα δύο εταιρείες ελαστικών να προμηθεύουν διαφορετικές ομάδες της Formula 1 και συγκεκριμένα την περίοδο 1997-1998 kai 2001-2006 με την Goodyear, τη Michelin και την Bridgestone να μοιράζονται αυτούς τους ρόλους. Ωστόσο αυτό το format καταργήθηκε και έκτοτε ο προμηθευτής ήταν ο ίδιος για όλες τις ομάδες (Bridgestone 2007-2010, Pirelli 2011- σήμερα).

Πριν από λίγες ημέρες Pirelli ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Formula 1 έως το τέλος του 2027. Ωστόσο, δεν ήταν άγνωστο σε κανέναν, πως τον τελευταίο καιρό η Bridgestone έκανε εντατικές προσπάθειες να εισέλθει στο σπορ (σ.σ. το προηγούμενο συμβόλαιο της Pirelli έληγε στο τέλος του 2024). O Stefano Domenicali ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή της Pirelli έναντι της Bridgestone, με τον ίδιο να απαντά.

«Όπως πάντα, κάποιος πρέπει να κάνει μια επιλογή. Όλες οι παράμετροι που αφορούν το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας, είναι στη δικαιοδοσία της FIA να κρίνει και να αποφασίσει. Απ’ την άλλη πλευρά, εμείς έχουμε καθήκον να δουλέψουμε πάνω στο εμπορικό κομμάτι».

Ακούστε/δείτε τη νέα μας εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

O Domenicali δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Bridgestone για το ενδιαφέρον της, αποδεικνύοντας έτσι, ότι η Formula 1 είναι μια πλατφόρμα όπου και άλλοι προμηθευτές ελαστικών έχουν την δυνατότητα να έρθουν και να συνεργαστούν με τον οργανισμό. Ακόμα, τόνισε πως η συμφωνία F1 – Pirelli, είναι η καλύτερη επιλογή για το σπορ.

Με τα τωρινά δεδομένα, όπου ο προμηθευτής ελαστικών μπορεί να συνάψει το πολύ τριετές συμβόλαιο με την F1, η δυνατότητα για δύο προμηθευτές να συνυπάρχουν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εφόσον η Bridgestone ή άλλη εταιρεία καταχωρήσει επίσημο ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο Domenicali έχει τονίσει πως κύριο μέλημα τους είναι η οριοθέτηση και αποφυγή της κλιμάκωσης του κόστους, καθώς επίσης και η εξουδετέρωση κάποιου πλεονεκτήματος που ενδεχομένως αποκτήσουν κάποιες ομάδες, αν συνεργαστούν στενότερα με κάποιον προμηθευτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles