spot_img

Το πείραμα που ετοίμαζε η Formula 1 για την Ίμολα

Στον αγώνα της Formula 1 στην πίστα της Ίμολα ήταν προγραμματισμένο να δούμε διαφορετικές κατατακτήριες δοκιμές, με τις αλλαγές να αφορούν τα ελαστικά της Pirelli.

Το έκτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς για τη Formula 1 ήταν προγραμματισμένο για τις 19-21 Μαΐου με το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια να διεξάγεται στην πίστα της Ίμολα, Κι εκεί το σπορ θα πειραματιζόταν για μία ακόμη φορά με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι κανονισμοί επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν όποια από τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli επιθυμούν. Ωστόσο, στον αγώνα που ως γνωστόν ακυρώθηκε λόγω των φονικών πλημμυρών, θα βλέπαμε κάτι διαφορετικό.

Στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, οι οδηγοί θα ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μόνο τη σκληρή γόμα ελαστικών. Όσοι προκρίνονταν στο Q2 θα χρησιμοποιούσαν υποχρεωτικά τη μεσαία γόμα της Pirelli, ενώ οι 10 οδηγοί που θα πάλευαν για την pole position στο Q3 θα χρησιμοποιούσαν τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Οι ομάδες θα είχαν διαθέσιμα τρία σετ της σκληρής γόμας ελαστικών, τέσσερα σετ της μεσαίας γόμας ελαστικών και τέσσερα σετ της μαλακής γόμας ελαστικών για όλο το τριήμερο. Συνολικά, δύο σετ ελαστικών λιγότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα Grand Prix. Ο αριθμός των σετ ελαστικών βροχής θα παρέμενε σταθερός, αν και η Pirelli θα έφερνε στην Ίμολα τα νέα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

Αυτή η δομή των κατατακτήριων δοκιμών θα δοκιμαζόταν σε έναν ακόμη αγώνα εντός του 2023, ο οποίος δεν έχει οριστεί ακόμη. Η Formula 1 αναμένεται να επιλέξει άλλο Grand Prix ως πρώτο πεδίο δοκιμής των παραπάνω, που πρέπει να σημειωθεί πως έχουν ως αποτέλεσμα να παραχθούν 1.000 λιγότερα ελαστικά το χρόνο και αυτό θα βοηθήσει την Pirelli στον αγώνα της για μείωση αποτυπώματος άνθρακα.

Η ιταλική φίρμα έχει επίσης ανακοινώσει πως θα αλλάξει τη δομή των φετινών ελαστικών της, αρχής γενομένης από το Grand Prix Μ. Βρετανίας.

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles