spot_img

Bottas: «Ο Hamilton είναι ο ταχύτερος οδηγός»

Με κολακευτικά λόγια για τον πρώην teammate του, Lewis Hamilton, μίλησε ο Valtteri Bottas και εξήγησε τι τον οδήγησε στο συμπέρασμα αυτό.

Αν κάποιος οδηγός γνωρίζει καλά τον Lewis Hamilton, αυτός είναι ο Valtteri Bottas. Οι δυο τους συνυπήρξαν teammates στη Mercedes-AMG Petronas για πέντε σεζόν, από το 2017 έως το 2021. Μαζί κατέκτησαν πέντε τίτλους κατασκευαστών και καθιερώθηκαν ως ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά δίδυμα της ιστορίας.

Ο Bottas αγωνίζεται πλέον στην Alfa Romeo και δεν μάχεται για τις μπροστά θέσεις. Ωστόσο δεν ξεχνά όλα όσα έμαθε στη Mercedes, ειδικά το πόσο γρήγορος είναι ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton.

Ο Φινλανδός ήταν καλεσμένος στο podcast της Formula 1 με τίτλο «Beyond the Grid» και όταν ρωτήθηκε ποιον θεωρεί τον ταχύτερο οδηγό του grid, απάντησε.

«Για εμένα ο Χάμιλτον είναι ταχύτερος οδηγός του grid. Είναι ο πιο γρήγορος όλων στη Formula 1».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream 113, με την ανάλυση του αγώνα στο Μαϊάμι. 

Ο Φινλανδός γνωρίζει πολύ καλά το πώς είναι να μοιράζεται το ίδιο γκαράζ με τον Hamilton. Όταν ρωτήθηκε στο τι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους οδηγούς, απάντησε.

«Πρώτα απ’ όλα είναι ενοχλητικά γρήγορος και με τεράστιο ταλέντο. Επίσης, δουλεύει πολύ πιο σκληρά εκτός πίστας απ’ όσο ο κόσμος πιστεύει. Κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων, είναι συνήθως ο τελευταίος οδηγός που θα αποχωρήσει από τα paddock. Ο παραπάνω συνδυασμός και η θέλησή του να οδηγεί είναι αυτά που τον κάνουν να αποδίδει τόσο καλά. Η μέση απόδοσή του είναι πάρα πολύ καλή και είναι απίστευτα σταθερός, κάτι που τον κάνει δύσκολο αντίπαλο. Όταν κατάφερνα να τον κερδίσω, ένιωθα φοβερά».

Οι δύο οδηγοί δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας τους, μιας και αμφότεροι έχουν στα χέρια τους αδύναμα μονοθέσια. Ωστόσο, η Mercedes είναι κατά πολύ ταχύτερη της Alfa Romeo, με τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών να είναι 90 βαθμοί, μετά από πέντε αγωνιστικά τριήμερα.

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles