spot_img

Το πρόγραμμα της Volkswagen με on demand λειτουργίες και υπηρεσίες

Πολύ σύντομα, όπως δείχνει και η Volkswagen, αρκετά από τα διαθέσιμα συστήματα των αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμα για όποτε τα χρειάζεται ο οδηγός και οι επιβάτες.

Τι είναι οι on-demand υπηρεσίες και λειτουργίες; Αυτές που θα προσφέρονται κατ’ απαίτηση πρακτικά όποτε τις ζητήσουμε και όποτε τις χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, ένας κάτοικος της Βόρειας Ευρώπης πρακτικά χρειάζεται τα θερμαινόμενα καθίσματα την περίοδο του χειμώνα. Θεωρητικά, το αυτοκίνητό του θα μπορεί να έχει προ-εγκατεστημένα τα καθίσματα αυτού του τύπου και αυτά να ενεργοποιούνται, με κάποια συνδρομή, μόνο για τους κρύους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ήδη επεξεργάζονται αυτό το σενάριο και προσφέρουν παρόμοιες επιλογές σε light μορφή. Η Volkswagen, για παράδειγμα, σχεδιάζει ένα ολόκληρο πρόγραμμα δοκιμών αυτοκινήτων που μπορούν να αποκτήσουν οn demand (κατ’ απαίτηση) χαρακτηριστικά.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα «τρέξει» με τα ηλεκτρικά ID.3 σε έξι μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, δίνοντας αρχικά έμφαση στις υπηρεσίες του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (navigation). Όλα τα διαθέσιμα on demand χαρακτηριστικά θα μπορούν να «κατεβαίνουν» γρήγορα και εύκολα μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων. Φυσικά, κάθε «κατέβασμα» θα ενεργοποιείται με το αντίστοιχο αντίτιμο, στη λογική του pay-as-you-go (πληρώνεις όσο το χρησιμοποιείς).

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Χαρακτηριστικά, ο Klaus Zellmer, επικεφαλής των πωλήσεων της Volkswagen, δήλωσε το εξής:

Σήμερα, μπορεί κανείς να έχει διάφορες on demand λειτουργίες πολυμέσων (infotainment), ενώ υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που μπορούν να ενεργοποιηθούν, όπως το ACC (πλήρως αυτόματος έλεγχος ταχύτητας). Τώρα, αν στο μέλλον αποκτήσετε ένα ID.3, μπορούν να προστεθούν στην πορεία και επιπλέον λειτουργίες, όπως το travel assist, το stop and go, το lane assist, η διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας και φυσικά το ACC (ενεργό cruise control).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση των Χειμερινών Δοκιμών του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles