spot_img

Το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο WRC

Το Ράλι Ακρόπολις όχι απλά επιστρέφει, όχι απλά ανέκτησε τη φυσική του θέση στο καλεντάρι του WRC αλλά θα βρεθεί εκεί μέσα στο 2021: στις 9-12 Σεπτεμβρίου!

Πέρασε καιρός. Πολύς. Οκτώ χρόνια που για κάθε petrol head με βενζίνη να κυλά στη φλέβα αντί για αίμα, φάνταζε αιωνιότητα. Κι όχι μόνο αυτό, φάνταζε τελειωμένη υπόθεση, χαμένα περασμένα μεγαλεία να θυμάσαι και να κλαις. Όχι πια όμως.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ένα ράλι σκληρό, εξαντλητικό για ανθρώπους και επίπονο για μηχανές, μία δοκιμασία που αποτελούσε αναπόσπαστη δοκιμασία του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 1973 όταν και θεσπίστηκε. Βέβαια η ιστορία του Εθνικού μας αγώνα πάει αρκετά πιο πίσω – διεξήχθη πρώτη φορά το 1951 και χρόνο με το χρόνο, έχτισε τον… μύθο του.

Ένα αγωνιστικό παραμύθι με σπουδαίους μυθικούς ήρωες: τον Colin McRae που πανηγύρισε πέντε φορές στον τόπο μας αλλά και άλλους θρύλους όπως οι Juha Kankkunen, Walter Röhrl, Carlos Sainz και Sébastien Loeb. Νομίζετε τυχαία το αποκαλούν «Το Ράλι Των Θεών»; Οι 38 επισκέψεις των παγκόσμιων στα μέρη μας, πάντα στο πλαίσιο του WRC, τοποθέτησαν το Ράλι Ακρόπολις ψηλά στην λίστα προτιμήσεων τόσο των απανταχού θεατών, όσο και των αγωνιζόμενων. Όχι τυχαία, δεν έλειψε μόνο σε εμάς από το 2013 όταν και το είδαμε τελευταία φορά στο πρόγραμμα της κορυφαίας κατηγορίας των ράλι.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Jona Siebel, managing director του WRC Promoter, εξήρε αυτή τη μεγάλη επιστροφή:

Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να το επαναφέρει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλι. Είμαστε βέβαιοι πως ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύγχρονο Ράλι Ακρόπολις, αυτός ο αγώνας με την τόσο μεγάλη κληρονομιά θα φέρει και πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), Jean Todt, που τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα σκονιζόταν ως αγωνιζόμενος στα ελληνικά χώματα:

Το Ράλι Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “Γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση.

Ξέρουμε λοιπόν ότι το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, ξέρουμε το πότε, όμως δεν ξέρουμε ακόμα το που αφού Λουτράκι και Λαμία ερίζουν για τη φιλοξενία του κέντρου του αγώνα. Άσχετα όμως από το ποιες ειδικές διαδρομές θα απολαύσουμε, η εκκίνηση θα δοθεί όπως αρμόζει σε αυτό τον εμβληματικό αγώνα: κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Ράλι Ακρόπολις λοιπόν, επέστρεψε. Αν σου έλειψε κι εσένα όσο εμάς, ετοιμάσου να σκονίσεις τα ρούχα σου και να πάρεις τα βουνά. Αλλά ακόμα κι αν είσαι μακριά, μη στεναχωριέσαι – το RedBull.tv θα σου προσφέρει όλη τη δράση, στην οθόνη του κινητού σου!

Πηγή

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles