spot_img

Τυχερό το MotoGP αν ξεκινήσει στην Καταλονία

Ο πρόεδρος της IRTA, Herve Poncharal, πιστεύει πως το MotoGP θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα του για το 2020 και να έχει εναρκτήριο αγώνα στην Βαρκελώνη.

Το προσωρινό πρόγραμμα του MotoGP έχει την πίστα της Jerez ως τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου, όμως όπως όλα δείχνουν οι αγώνες μέχρι το καλοκαίρι θα αναβληθούν. H Dorna μαζί με τη FiM θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Formula 1 και θα αναβάλλουν όπως όλα δείχνουν τους αγώνες σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία και θα θέσουν ως στόχο το Circuit de Catalunya τον Ιούνιο.

Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο Covid-19 έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με αγώνες όπως οι 12H του Sebring και οι 24H του Le Mans να έχουν αναβληθεί για μετά το καλοκαίρι.

Τώρα, ο Poncharal μιλάει για το καλεντάρι του 2020, το οποίο έχει διαχειριστεί η Dorna όσο καλύτερα μπορεί εν μέσω πανδημίας και τις επόμενες ημέρες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Πρέπει για την ώρα να είμαστε ειλικρινείς πως δεν έχουμε ιδέα πόσο θα εξαπλωθεί ο ιός και για πόσο ακόμα θα έχουμε τις αυστηρές απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στη μετακίνηση. Οι περισσότερες χώρες έχουν απομονωθεί και μεγάλα event έχουν ακυρωθεί. Οπότε για να φέρουμε 100.000 κόσμο στις πίστες πρέπει να περάσει αρκετός καιρός. Έχουμε να κάνουμε ακόμα 19 αγώνες. Για εμένα ωστόσο μου φαίνεται αδύνατο πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε τον αριθμό αυτό, αλλά τονίζω πως αυτή είναι η δική μου άποψη. Βλέπουμε τις εξελίξεις καθημερινά και οι αγώνες του Μαΐου είναι σε κίνδυνο. Πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας τυχερούς εάν επιστρέψουμε στην Καταλονία τον Ιούνιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δεν αποκλείεται το GP Φινλανδίας που είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουλίου να μετατεθεί για το 2020, ώστε το πρόγραμμα να έχει ελεύθερες ημέρες και να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκέμβρη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles