spot_img

Vasseur: «300% κάτω η διαφορά μας από τη Red Bull»

Στη Scuderia Ferrari έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον στη Formula 1.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με αισιοδοξία για τη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα ήταν αυτή που «κοιτούσε στα μάτια» τη Red Bull Racing και κατάφερε να κερδίσει στον τρίτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία δεν ήταν ιδανική για τους «κόκκινους» καθώς έχασαν έδαφος έναντι των αντιπάλων τους. Έπειτα από 14 Grand Prix η Ferrari μετράει δύο νίκες σε Αυστραλία και Μονακό, ωστόσο έχει πλέον το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο.

Ο επικεφαλής της Scuderia, Fred Vasseur, ρωτήθηκε για το πώς έχει εξελιχθεί η σεζόν της ομάδας του δεδομένης και της αγωνιστικής της φόρμας.

«Είναι αλήθεια πως στο πρώτο μέρος της σεζόν και μέχρι την Κίνα, όπου πετούσε η Red Bull ήμασταν εμείς πιο κοντά τους. Έπειτα είχαμε ένα καλό σερί με δύο νίκες. Μετά ήταν η σειρά της McLaren και τώρα είναι της Mercedes να πάρει νίκες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Το 2023 η Ferrari είχε ακολουθήσει λάθος δρόμο στην εξέλιξη και ουσιαστικά «πέταξε» τη σεζόν, καθώς εργαζόταν στο μονοθέσιο της φετινής χρονιάς. Ο Vasseur, παρά το γεγονός πως η ομάδα του έχει μείνει στις δύο νίκες, τονίζει τη μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με πέρυσι.

«Πιστεύω πως οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες έκαναν παρόμοια δουλειά. Δεν βλέπεις συχνά μετά από 14 αγώνες τέσσερις διαφορετικές ομάδες να είναι σε θέση να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Δεν είμαι μεγάλος οπαδός της στατιστικής. Όμως έχουμε σκοράρει περίπου 60% περισσότερους πόντους στους πρώτους 12 αγώνες σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Έχουμε μειώσει τη διαφορά κατά 300% από τη Red Bull».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles