spot_img

Verstappen: «Άτυχος ο Leclerc, καλή μέρα για εμάς»

Μια ακόμα εύκολη νίκη και μεγάλη ικανοποίηση για τον Max Verstappen στο Grand Prix Γαλλίας μετά την εγκατάλειψη του Charles Leclerc. Μεγαλώνει η διαφορά του στην κορυφή.

Στο circuit του Paul Richard η Red Bull Racing αν και είχε το πλεονέκτημα στις ευθείες μειονεκτούσε αρκετά στο πρώτο και τρίτο κομμάτι της πίστας. Ο Verstappen εκκίνησε από την δεύτερη θέση και ήδη στους πρώτους δέκα γύρους πίεζε τον πρωτοπόρο Leclerc. Με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στον ασφαλτοτάπητα η διαχείριση των ελαστικών ήταν κρίσιμη καθώς η φθορά ήταν μεγαλύτερη. 

Στον 18ο γύρο και αφού ο Verstappen είχε μπει νωρίτερα στα pit για αλλαγή σε σκληρή γόμα ο Leclerc είχε έξοδο στην στροφής 11 έχασε το πίσω μέρος της F1-75 καταλήγοντας στις μπαριέρες. Έκτοτε το έργο του Ολλανδού ήταν αρκετά εύκολο κι έφτασε στην 7η νίκη του στο 2022.

Ο Ολλανδός δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. 

«Πιστεύω είχαμε πολύ καλό ρυθμό από την αρχή και πίεζα αρκετά τον Charles. Αλλά με τόση ζέστη είναι δύσκολο να ακολουθήσεις γιατί τα ελαστικά ανεβάζουν θερμοκρασία, οπότε δεν μπορούσα να επιχειρήσω προσπέρασμα παρά μόνο μια φορά στην στροφή 11. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος και να κρατήσω την διαφορά. Μπήκαμε στα pit πιο νωρίς αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Το μονοθέσιο ήταν γρήγορο και ήταν άτυχο για τον Charles ελπίζω να είναι καλά και από εκεί και πέρα απλά έκανα τον αγώνα μου. Πρόσεχα τα ελαστικά επειδή το pit lane είναι μεγάλο και δεν μπορούσα να μπω για αλλαγή και τα ελαστικά είχαν μεγάλη φθορά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Στην συνέχεια ο Verstappen τόνισε την στρατηγική του να επιτεθεί στο Leclerc και υπογράμμισε πως παρά το αποτέλεσμα υπάρχουν τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούν  ενόψει του καλοκαιρινού διαλείμματος.  

«Απλά προσπαθούσα να πετύχω όσο περισσότερους βαθμούς μπορώ. Μερικές φορές το προσπέρασμα γίνεται εύκολα, ενώ άλλες πρέπει να μείνει πίσω και απλά πρέπει να περιμένεις μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτό ακριβώς κάναμε και έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες στην σεζόν να σημειώσουμε βαθμούς. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για εμάς.  Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά μας, ειδικά να βελτιώσουμε τον γρήγορο γύρο μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Verstappen παραμένει στην κορυφή της κατάταξης του Πρωταθλήματος Οδηγών με 233 βαθμούς και η Red Bull στο Κατασκευαστών με 396.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles