spot_img

Leclerc: «Αν κάνω τέτοια λάθη, δεν μου αξίζει ο τίτλος»

Πολύ απογοητευμένος ο Charles Leclerc μετά το Grand Prix Γαλλίας όπου από πρωτοπόρος του αγώνα βρέθηκε να εγκαταλείπει μετά από οδηγικό του λάθος.

Το έργο της Scuderia Ferrari στο circuit Paul Ricard ήταν από την αρχή του αγωνιστικού τριημέρου δύσκολο. Υψηλές θερμοκρασίες εντός πίστας, μεγάλος ανταγωνισμός στην ταχύτητα της Red Bull Racing και ο Carlos Sainz να εκκινεί από το τέλος του grid με ποινή. Ο Μονεγάσκος στις κατατακτήριες του Σαββάτου με την μικρή βοήθεια του teammate του πήρε την pole position.

Ο Leclerc έκανε πολύ καλή εκκίνηση και αμύνονταν με άνεση απέναντι στην πίεση του Verstappen, ο οποίος είχε μεγάλο πλεονέκτημα στις ευθείες. Η φθορά των ελαστικών ήταν όμως μεγάλη λόγω της ζέστης και ο Ολλανδός άρχισε να χάνει χρόνο με αποτέλεσμα να μπει νωρίτερα στα pit. Ο Leclerc έδειχνε να κρατά σε καλή κατάσταση τα ελαστικά του, στον 18ο γύρο όμως έχασε τον έλεγχο της F1-75 και συγκρούστηκε με τον τοίχο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Max Verstappen να φτάσει με άνεση σε μία ακόμη νίκη.

Όντας ιδιαίτερα απογοητευμένος μετά την εγκατάλειψη που είχε στη Γαλλία, ο οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε για το περιστατικό και παραδέχθηκε πως ήταν οδηγικό λάθος.

«Έχασα το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα πρέπει να το ελέγξουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα, ήταν καθαρά δικό μου λάθος νομίζω. Προσπάθησα να κερδίσω περισσότερη ταχύτητα στην στροφή από την εξωτερική μεριά όπου μάλλον ήταν βρώμικη η πίστα». 

Ακούστε  την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Μονεγάσκος έχει υπάρχει αρκετά άτυχος φέτος με εγκαταλείψεις λόγω τεχνικών προβλημάτων. Στο Grand Prix Αυστρίας κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο μετά από πέντε αγώνες. Αυτός ο αγώνας όμως το κόστισε αρκετά σε βαθμούς, καθώς και στην ψυχολογία του όπως τόνισε στην συνέχεια.    

«Είναι δικό μου λάθος και αν συνεχίσω να κάνω τέτοια λάθη, τότε δεν μου αξίζει να κερδίσω τον τίτλο. Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ φέτος, προσπαθώ να έχει υψηλή απόδοση αλλά αν συνεχίσω έτσι δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Leclerc αν και παραμένει στην δεύτερη θέση της κατάταξης, η διαφορά από τον πρωτοπόρο Verstappen είναι πλέον στους 63 βαθμούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles