spot_img

Verstappen: «Αξίζαμε το 1-2»

Ο Max Verstappen κυριάρχησε στην Ίμολα με τη δεύτερη νίκη του στο 2022 και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με το 1-2 της Red Bull Racing.

Ο αγώνας στην πίστα της Ίμολα ήταν μια απόδειξη κυριαρχίας και ένας θρίαμβος για την αυστριακή ομάδα. Ο Ολλανδός γεμάτος αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά από την νίκη του στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου, είχε τον απόλυτο στο Grand Prix έλεγχο και έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο GP Εμίλια-Ρομάνια. Ο Charles Leclerc δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει τον ρυθμό της Red Bull και να απειλήσει, ενώ παράλληλα με την εγκατάλειψη του Carlos Sainz στον πρώτο γύρο ο αγώνας αποδείχθηκε καταστροφικός για την Ferrari.

Ο Verstappen έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή τους τόσο στον αγώνα όσο και σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο. 

Πάντα είναι δύσκολο να έχεις επιτυχίες όπως αυτή σήμερα. Ήδη εχθές και προχθές βάλαμε τα δυνατά μας και όλα έδειχναν από την αρχή πως θα είναι ένα πολύ καλό τριήμερο για εμάς. Σαν ομάδα εκτελέσαμε τον αγώνα άψογα και πραγματικά μας άξιζε το 1-2 στο βάθρο. Ήμασταν πολύ άτυχοι και το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν αρκετά δύσκολο και αυτό το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό.  

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Τα οδόστρωμα ήταν αρκετά βρεγμένο, παρά την απουσία βροχής, ο Verstappen όμως έκανε πολύ καλή εκκίνηση και κράτησε την πρώτη θέση. Παράλληλα, ο ομόσταυλός του Perez προσπέρασε τον Charles Leclerc και οι δυο «Ταύροι» παρέμειναν μπροστά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.  

Η εκκίνηση ήταν πολύ σημαντική και σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τα ενδιάμεσα ελαστικά και ήταν πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη στο γύρο σχηματισμού. Όταν είσαι πρωτοπόρος καθορίζεις και τον ρυθμό του αγώνα  οπότε είναι κάπως πιο δύσκολο. Καταφέραμε όμως και διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά τον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Verstappen κατάφερε να μειώσει αισθητά την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Leclerc στους 27 βαθμούς. Με τους επιπλέον 8 βαθμούς από τον Αγώνα Sprint και τους 25 βαθμούς της νίκης ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 59.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles