spot_img

Leclerc: «Ήμουν πολύ ανυπόμονος και το πλήρωσα»

Ο Charles Leclerc, σε δηλώσεις του μετά το GP Εμίλια-Ρομάνια, παραδέχτηκε πως η ανυπομονησία του ήταν αυτή που του στέρησε την παρουσία του στο βάθρο στην  Ίμολα.

Ο Charles Leclerc έχασε θέσεις στην εκκίνηση του GP Εμίλια-Ρομάνια, όμως βρέθηκε γρήγορα στην 3η θέση και προσπαθούσε να περάσει τον Sergio Perez. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, η Ferrari επιχείρησε να αλλάξει τη στρατηγική της για να ανέβει ο Μονεγάσκος στη 2η θέση. Το pitstop στον 49ο γύρο έφερε τον Leclerc κοντά στη Red Bull Racing του Μεξικανού, όμως ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών έκανε ένα λάθος στο γύρο 53. Η επαφή που είχε με τον τοίχο ήταν πολύ μικρή, ο Leclerc απέφυγε την εγκατάλειψη και κατάφερε, μετά από ένα επιπλέον pitstop, να επανέλθει ως την 6η θέση.

Ο Charles Leclerc μίλησε στο Sky μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και ήταν πολύ απογοητευμένος με το αποτέλεσμα που πήρε.

Είναι πολύ κρίμα, οτιδήποτε συνέβη πριν το λάθος μου είναι λεπτομέρειες και αποτελεί κομμάτι των αγώνων. Πιστεύω, όμως, πως η περιστροφή δε θα έπρεπε να συμβεί σήμερα. Η τρίτη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, δεν είχαμε ρυθμό για κάτι περισσότερο. Ήμουν πολύ ανυπόμονος, το πλήρωσα και έχασα αρκετούς πόντους, συγκριτικά με την τρίτη θέση που είχα νωρίτερα, συνεπώς είναι κρίμα. Πρόκειται για 7 πόντους που έχουν αξία για το τέλος του Πρωταθλήματος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτό δε θα πρέπει να συμβεί ξανά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Leclerc αναφέρθηκε στη βελτιωμένη φόρμα της Red Bull Racing στην πίστα της Imola και γνωρίζει πως το οποιοδήποτε λάθος κοστίζει, αναφορικά με τη μάχη του Πρωταθλήματος:

Είχαμε το πάνω χέρι στα GP Μπαχρέιν και Αυστραλίας, ενώ το ίδιο συνέβη και με αυτούς στη Jeddah και εδώ πέρα (GP Εμίλια-Ρομάνια). Επομένως, όντως είμαστε πολύ κοντά, νομίζω πως αυτό θα συμβαίνει στο υπόλοιπο της σεζόν. Για αυτό το λόγο κάθε μικρό λάθος… Θέλω να πω, ήταν μεγάλο λάθος, όμως στην πραγματικότητα η συνέπεια που τελικά είχαμε από αυτό θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Μας κόστισε μόνο 7 πόντους σήμερα, όμως ίσως κοστίσει πολύ περισσότερο την επόμενη φορά, συνεπώς χρειάζεται να είμαι προσεκτικός από εδώ και πέρα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσο μεγάλο βήμα έκαναν (η Red Bull Racing). Σίγουρα, όμως, φαίνεται να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί από τους πρώτους τρεις αγώνες ή τουλάχιστον σε παρόμοιο επίπεδο με την Jeddah (GP Σαουδικής Αραβίας).

Ο Charles Leclerc είδε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα οδηγών να μειώνεται, με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί, πλέον, στους 27 πόντους.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles