spot_img

Verstappen: «Η Aston Martin πλησιάζει»

Ο Max Verstappen πιστεύει ότι η Aston Martin έχει κάνει σημαντικά βήματα εξέλιξης και μετά το Grand Prix Καναδά είναι εμφανές ότι σταδιακά ροκανίζουν την διαφορά με τη Red Bull Racing.

Η Aston Martin έφερε αναβαθμίσεις για την AMR23 στο Grand Prix Καναδά και συνεχίζει την ανοδική της πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Fernando Alonso έχει σημειώσει έξι βάθρα σε οχτώ αγώνες και η ομάδα βρίσκεται μόλις δεκατρείς βαθμούς πίσω από την Mercedes-AMG στην κατάταξη Κατασκευαστών. Ο Ισπανός είχε δυνατές μονομαχίες με τον Lewis Hamilton και ο ρυθμός των δυο μονοθεσίων ήταν άκρως ανταγωνιστικός.

Ο Max Verstappen, ο νικητής του αγώνα, αναγνώρισε την βελτιωμένη εικόνα της Aston Martin που σταδιακά πλησιάζει την απόδοσή της Red Bull Racing.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για εμάς και αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στα ελαστικά. Αυτό δεν βοηθάει και πολύ, αλλά ξέρω ότι με τια αναβαθμίσεις που έφεραν είναι φυσικό να έχουν βελτιωθεί. Σίγουρα μας πλησιάζουν σε απόδοση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά.

Για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν ο Verstappen τερμάτισε με λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Alonso στη 2η θέση. Αν και ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε λεπτό στη διάρκεια των 70 γύρων στην πίστα του Μόντρεαλ, παραδέχθηκε ότι ο αγώνας ήταν άκρως απαιτητικός.

«Ο ρυθμός του Hamilton και του Alonso δεν με ανησυχούσε και τόσο, όπως και να έχει όμως τσέκαρα συνέχεια να δω αν με πλησιάζουν ή όχι. Στην αρχή του αγώνα απλά προσπαθούσα να προσδιορίσω πόσο γρήγορος είναι ο ρυθμός τους, ώστε να διαχειριστώ και εγώ το δικό μου. Με το σκληρό σετ ελαστικών στην αρχή ήταν καλά και μπορούσα να ανοίξω την διαφορά. Μετά όμως άρχισα να δυσκολεύομαι με τα ελαστικά και ήμουν συνέχεια σε επικοινωνία με τους μηχανικούς για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι τελείως χαλαρός και ειδικά σήμερα με κρύα ελαστικά σ’ αυτή την πίστα έπρεπε να ήμουν συνέχεια συγκεντρωμένος. Ακόμα και το παραμικρό λάθος είτε χάνεις πολύ χρόνο είτε μπορεί να βρεθείς στον τοίχο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles