spot_img

Verstappen – Η σημασία του Τίτλου και η ζωή μακριά από τη Formula 1

Ο Max Verstappen μίλησε εφ’όλης της ύλης και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για εκείνον το Πρωτάθλημα της Formula 1, όπως επίσης και τις τάσεις φυγής του από αυτό.

Ο Max Verstappen πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά και με δύο αγώνες για το τέλος της σεζόν της Formula 1 βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας προβάδισμα 8 βαθμών έναντι του Lewis Hamilton. H μάχη μεταξύ των δύο οδηγών έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους οπαδούς τους σπορ, με τους τελευταίους αγώνες να αναμένονται με αγωνία.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Κατάρ;

Ο Ολλανδός ήρθε στη Formula 1 το 2015 κι έφερε μαζί του ένα νέο επίπεδο επιθετικής οδήγησης που έχει κερδίσει σεβασμό, θαυμασμό αλλά έχει παράλληλα έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων. Όμως εν έτη 2021, ο Verstappen είναι πολύ κοντά στο πρώτο του Πρωτάθλημα στη Formula 1 όντας 24 ετών.

Μιλώντας τώρα στο F1: Chequered Flag, o οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen, αναφέρθηκε στο τι είναι σημαντικό για εκείνον κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1, τόσο εντός αλλά και εκτός πίστας.

Αυτό που νομίζω είναι πολύ σημαντικό είναι να είμαι πάντα ο εαυτός μου. Μετά, έχει να κάνει με το αν είμαι αρεστός ή όχι στους ανθρώπους. Δεν μπορώ να τους χειραγωγήσω, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι σχηματίζουν τη δική τους γνώμη. Σε τελική ανάλυση, είμαι εδώ (Formula 1) για να κερδίζω και να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα για εμένα και την ομάδα μου και είναι φυσιολογικό είτε να αρέσω σε κάποιους ανθρώπους είτε όχι. Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αυτό που κάνω, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αληθινός.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει για εκείνον να αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Είναι το απόλυτο όνειρο, ο μεγαλύτερος στόχος. Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τόσο πολύ ο κόσμος μου. Είμαι ακόμα πολύ μικρός και γνωρίζω πως θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες. Φυσικά, όταν η ευκαιρία προκύψει, θέλεις να προσπαθήσεις να την εκμεταλλευτείς, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε (οι οδηγοί).

Σε περίπτωση που κατακτήσει όμως το Πρωτάθλημα, ο Verstappen κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του με το τι πιστεύει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει πρόωρα από τη Formula 1.

Στη Formula 1 δεν έχεις πολλά να δώσεις όταν έχεις πετύχει το στόχο σου. Και δεν έχει τόση σημασία πια πόσους τίτλους θα κερδίσεις, επειδή ήδη έχεις κερδίσει έναν. Φυσικά, πάντα θα προσπαθώ να κερδίσω περισσότερους, όμως γνωρίζεις πως αυτός ήταν ο τελικός σου στόχος. Θα δουλεύω, βέβαια, πολύ σκληρά για να προσπαθήσω να τα καταφέρω να κερδίσω τίτλους. Και μετά από αυτό (κατάκτηση ενός τίτλου), γνωρίζεις πως η πίεση είναι πολύ μικρότερη, φυσικά θ’ απολαμβάνω την οδήγηση, όμως μετά από αυτό ίσως αρχίζεις σιγά-σιγά να σκέφτεσαι άλλα πράγματα που μπορείς να καταφέρεις εκτός της Formula 1 και άλλους αγώνες που θες να αγωνιστείς.

Photo: redbullcontentpool.com

Όντας ένας αντι-σταρ οδηγός, ο Ολλανδός αναφέρθηκε στο πώς αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Στο τέλος της ημέρας, απλά θέλω να περνάω το χρόνο μου με τους πραγματικούς φίλους μου, αυτούς με τους οποίους μεγάλωσες και ξέρεις από τότε που είσαι μικρό παιδί. Απλά παίζαμε και διασκεδάζαμε και φυσικά είχα αυτό το όνειρο να γίνω οδηγός στη Formula 1. Δε θα έπρεπε, πάντως, ν’ αλλάξεις μόλις μπεις στη Formula 1, θα έπρεπε ακόμα να έχεις τους ίδιους φίλους. Αυτοί σου λένε τι έκανες καλά και τι όχι, σε αντίθεση με ανθρώπους που έχεις γύρω σου και σου λένε μόνο “ναι, τέλεια, καταπληκτικά”. Αυτό δεν είναι καλό, ευτυχώς έχω πάρα πολλούς ανθρώπους γύρω μου που ακόμα μου λένε την αλήθεια, επομένως αυτό είναι θετικό. Δεν είμαι εδώ για να γίνω διάσημος, δεν επιθυμώ να γίνω γνωστός. Απλά αγαπώ αυτό που κάνω, μου αρέσει να οδηγώ γρήγορα σε μία πίστα, να οδηγώ το μονοθέσιο στο όριο. Μετά το Σαββατοκύριακο, όμως, βασικά θέλω να πάω σπίτι μου και εύχομαι να μην είμαι γνωστός και να μπορώ να κάνω απλά αυτό που θέλω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας στις 3-5 Δεκεμβρίου, ενώ το φετινό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται μια εβδομάδα αργότερα στο Άμπου Ντάμπι.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles