spot_img

Verstappen: «Ήταν ένας εκνευριστικός αγώνας»

Τρομερά απογοητευμένος δήλωσε ο Max Verstappen με την απόδοση του στο Grand Prix Σιγκαπούρης και τόνισε πως με ένα τόσο ανταγωνιστικό μονοθέσιο δεν αρμόζουν στον ίδιο και την ομάδα τέτοια λάθη.

Σ’ έναν αγώνα όπου ο Ολλανδός θα μπορούσε να κλειδώσει το δεύτερο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, βρέθηκε να παλεύει για να μπει στην βαθμολογική δεκάδα. Μετά το τεράστιο λάθος της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, που του κόστισε την pole position, ο Verstappen εκκίνησε από την 8η θέση του grid. Το ξεκίνημα δεν ήτα καθόλου ιδανικό καθώς μετά από οδηγικό λάθος τους έπεσε στην 12η θέση.

Ο Verstappen παραδέχθηκε το λάθος του, τόνισε όμως πως τα πράγματα εντός πίστας ήταν πολύ δύσκολα.

«Στην εκκίνηση έκανα λάθος με τον συμπλέκτη και πρέπει να αναλύσω γιατί ακριβώς συνέβη αυτό, αλλά έχασα αρκετές θέσεις. Μετά προσπάθησα να προσπεράσω μερικούς, αλλά κόλλησα σε τρενάκι μονοθεσίων και όλοι είχαν τα ελαστικά τους σε καλή θερμοκρασία οπότε ήταν δύσκολο να ακολουθήσω. Ήμασταν λίγο τυχεροί με τα λάθη που έκαναν μερικοί και ήμασταν στην 5η θέση και παλεύαμε για την 4η.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Οι καιρικές συνθήκες έκαναν το circuit του Marina Bay περίπλοκο και αρκετά ζόρικο για τους οδηγούς. Ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και μερικές εγκαταλείψεις οδηγών κερδίζοντας θέσεις. Στην μάχη του όμως με την McLaren του Lando Norris και υπό αρκετή πίεση μπλόκαρε τους εμπρός τροχούς τραυματίζοντας αρκετά το μεσαίο σετ ελαστικών που μόλις είχε φορέσει και αναγκάστηκε να μπει ξανά στα pit για αλλαγή, όπως εξηγεί και ο ίδιος στην συνέχεια.

«Όταν προσπαθούσα να προσπεράσω το Lando αν και δεν φρενάρισα αργά το μονοθέσιο βρέθηκε πολύ χαμηλά στο οδόστρωμα. Ειδικά στο σημείο εκείνο είχε πολλές λακκούβες, οπότε μόλις φρέναρα οι μπροστά ρόδες τινάχτηκαν στον αέρα και έφυγα εντελώς ευθεία. Αναγκάστηκα να μπω στα pit ξανά γιατί από τους κραδασμούς έπρεπε να αλλάξω ελαστικά. Βγήκα τελευταίος και κατάφερα να μπω στους βαθμούς. Αλλά δεν πρέπει απλά να στοχεύουμε σε κάτι τέτοιο. Βέβαια η κατάσταση ήταν δύσκολη από εχθές και έτσι όπως είχαν τα πράγματα ή όλα θα πήγαιναν τέλεια και θα βγαίναμε μπροστά ή θα ήταν ένας εκνευριστικός αγώνας όπως σήμερα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος κατάφερε να τερματίσει μόλις μια θέση πάνω από την θέση που ξεκίνησε τον αγώνα. Στους τελευταίους γύρους βρέθηκε να μονομαχεί με τον Sebastian Vettel για τους επιπλέον δυο βαθμούς, δεν ήταν όμως η μάχη που όφειλε να δίνει όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα είναι κάτι καλύτερο από την 7η θέση αλλά και πάλι δεν είναι ένα αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύω. Ειδικά με αυτό το μονοθέσιο και την εικόνα που είχαμε στις ελεύθερες δοκιμές».

Μετά το σημερινό αγώνα Charles Leclerc και Sergio Perez κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους για τον τίτλο, ενώ παράλληλα ο Verstappen μπορεί να κλειδώσει και μαθηματικά τον δεύτερο Πρωτάθλημα στην καριέρα του στο Grand Prix Ιαπωνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles