spot_img

Κρατά τη νίκη ο Perez παρά τις τρεις παραβάσεις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Sergio Perez με τους αγωνοδίκες του GP Σιγκαπούρης, καθώς κράτησε τη νίκη που πήρε παρά την ποινή χρόνου που του έδωσαν οι αγωνοδίκες.

Το Grand Prix Σιγκαπούρης είχε και «τρίτο ημίχρονο» όπως αποδείχθηκε, με τον νικητή του αγώνα, Σέρχιο Πέρεζ, να είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες. Ο Μεξικανός «μπήκε στο μικροσκόπιο» καθώς όχι σε μία, όχι σε δύο, αλλά σε τρεις περιπτώσεις άφησε πάνω από 10 μήκη μονοθεσίου απόσταση από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Μάλιστα οι δύο εκ των τριών ήταν στον 36ο γύρ. Αυτό απαγορεύεται βάση του κανονισμού 55.10 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να το γνωρίζει καλύτερα από όλους, μιας και το 2010 στο GP Ουγγαρίας είχε δεχθεί ποινή διέλευσης γιατί το είχε κάνει μία φορά.

O τεχνικός αναλυτής του F1TV, Σαμ Κόλινς, ανέλυσε μετά το τέλος του Grand Prix τις παραβάσεις του Πέρεζ.

Μετά τους πανηγυρισμούς στο βάθρο, ο Πέρεζ πήγε στο γραφείο των αγωνοδικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα δύο συμβάντα. Οι άκουσαν το τί είχε να πει ο Μεξικανός και αποφάσισαν: Επίπληξη για την πρώτη παράβαση στον 10ο γύρο του αγώνα. Για τη δεύτερη παράβαση που έγινε στον 36ο γύρο μεταξύ των στροφών 9 και 10, ο Πέρεζ δέχθηκε προειδοποίηση από τη Διεύθυνση Αγώνα. Η τρίτη και τελευταία παράβαση του κανονισμού ήταν και πάλι στον 36ο γύρο μεταξύ των στροφών 13 και 14, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν ποινή 5 δευτερολέπτων. Έτσι, σχεδόν τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα, επισημοποιήθηκε η νίκη του στη Σιγκαπούρη, μιας και τερμάτισε 7,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Η απόφαση αυτή σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση στη Scuderia Ferrari, η οποία κατά τη διάρκεια του αγώνα περίμενε πως ο Πέρεζ θα δεχθεί ποινή. Μάλιστα ο Λεκλέρ στον ασύρματό του είχε ειδοποιηθεί από τον αρχιμηχανικό του πως ο αντίπαλός του ενδεχομένως θα έχει δύο ποινές των 5 δευτερολέπτων. Ο ίδιος ο Μονεγάσκος πριν τη συνέντευξη Τύπου επισκέφθηκε το γραφείο των αγωνοδικών ώστε να πάρει διευκρινήσεις

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Η απόφαση των αγωνοδικών

Image

Image

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles