spot_img

Verstappen και Hamilton κατά των τρολ του διαδικτύου

Σε κοινή γραμμή οι Lewis Hamilton και Max Verstappen σχετικά με την αντιμετώπιση που έχουν τα τοξικά τρολ του διαδικτύου, που έχουν ως σκοπό να κάνουν κακό σε άλλους.

Τα τελευταία χρόνια η Formula 1 έχει γνωρίσει μία πολύ απότομη και μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητά της. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει η σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix, Drive to Survive, που έχει συστήσει το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε ένα νέο κοινό. To αντίκτυπο της αύξησης του ενδιαφέροντος είναι εμφανές στα Grand Prix όπου η μία πίστα μετά την άλλη καταγράφει ρεκόρ προσέλευσης οπαδών.

Με την αύξηση του ενδιαφέροντος όμως, έρχονται και αρνητικά. Το μεγαλύτερο είναι η τοξικότητα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στα social media, με οπαδούς του σπορ να μιλούν προσβλητικά για οδηγούς, ομάδες, παράγοντες, ακόμη και άλλους οπαδούς.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους ίδιους πλέον τους οδηγούς να μιλούν επί του θέματος. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, πιστεύει πως κάτι πρέπει να γίνει ώστε το φαινόμενο των διαδικτυακών τρολ να σταματήσει:

«Πιστεύω πως το σπορ έχει γίνει πιο δημοφιλές και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν, οπότε όλο και περισσότεροι θα γράφουν στα social media. Αυτό συμβαίνει πιστεύω. Δεν είναι καθόλου ωραίο το γεγονός πως τους δίνεται η δυνατότητα να γράφουν τέτοια πράγματα, οπότε ελπίζω να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος που θα σταματήσει αρκετούς από το να είναι πολεμιστές του πληκτρολογίου. Αυτοί ποτέ δεν θα έρθουν να σου πουν αυτά τα πράγματα μπροστά σου, διότι κάθονται στο γραφείο του σπιτιού τους ή οπουδήποτε, νευριάζουν και γράφουν ό,τι θέλουν διότι η πλατφόρμα τους το επιτρέπει. Μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές και να κάνει κακό σε κόσμο και αυτό δεν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #101 με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού. 

Ο Φερστάπεν επέλεξε στον αγώνα του Autodromo Hermanos Rodriguez να μην δώσει συνεντεύξεις στο Sky Sports, λόγω ορισμένων δηλώσεων του ρεπόρτερ, Τεντ Κράβιτζ. Το όνομα του Βρετανού έγινε viral στα social media, με αρκετούς να είναι αυτοί που απευθύνθηκαν σε αυτόν με προσβλητικά λόγια.

Τη δική του άποψη σχετικά με την τωρινή κατάσταση των social media εξέφρασε και ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG.

«Όσο προχωράνε τα χρόνια, τα social media γίνονται ολοένα και πιο τοξικά. Νομίζω πως τελικά πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το κλίμα. Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ξέρω κόσμο που διαβάζει σχόλια στα social media και το τι λέει ο κόσμος και αυτό μπορεί να είναι πολύ βλαβερό. Ευτυχώς, εγώ δεν διαβάζω το τι λέει ο καθένας, αλλά οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να κάνουν πολλά ακόμη για να προστατέψουν κόσμο, ειδικά τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles