spot_img

Binotto: «Η Mercedes έχασε δύο αγώνες λόγω στρατηγικής»

O Mattia Binotto αποκάλυψε τη στρατηγική της Scuderia Ferrari στο Grand Prix Μεξικού και εξήγησε γιατί η Mercedes-AMG έχει χάσει δύο συνεχόμενες νίκες στο 2022.

Στην Πόλη του Μεξικού, η Scuderia Ferrari είχε το χειρότερο αγωνιστικό τριήμερο φέτος. Η ιταλική ομάδα δεν είχε το ρυθμό να παλέψει ούτε για το βάθρο στο Autodromo Hermanos Rodriguez και είδε τους οδηγούς της να τερματίζουν στις θέσεις 5 και 6.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #101 με την ανάλυση του GP Μεξικού. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν φανερά απογοητευμένος από την απόδοση της F1-75, που δεν είχε την ταχύτητα να ανταγωνιστεί τις Red Bull RB18 και Mercedes W13. Η ομάδα του Μαρανέλο δεν ρίσκαρε από πλευράς στρατηγικής, με τον επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, να ξεκαθαρίζει πως η μία αλλαγή ελαστικών ήταν μονόδρομος.

«Είδαμε πως δεν υπήρχε αρκετή φθορά στη μαλακή γόμα ελαστικών και επιλέξαμε τη στρατηγική ενός pit-stop. Στον αγώνα έπρεπε να κάνουμε διαχείριση ώστε να λειτουργήσει η στρατηγική του ενός pit-stop και ήταν ένας από τους λόγους που ήμασταν πολύ αργοί. Πιστεύουμε όμως πως η στρατηγική μαλακή σε μεσαία γόμα ήταν η σωστή και η ταχύτερη».

Ακούστε την εορταστική εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Επιπλέον, ο Μπινότο αναφέρθηκε και στη στρατηγική της Mercedes-AMG.

«Η στρατηγική της Mercedes τους έχει κοστίσει δύο συνεχόμενες νίκες. Έχασαν πιθανότατα τη νίκη και στον προηγούμενο αγώνα στο Τέξας με τη λάθος επιλογή ελαστικών. Δεν είμαστε λοιπόν μόνο εμείς που καλούμαστε να πάρουμε διαφορετικές αποφάσεις ή που κάνουμε λάθη».

Στη Mercedes παραδέχθηκαν πως ακολούθησαν τη λάθος στρατηγική στο Μεξικό. Αυτό που δεν περίμεναν βέβαια, ήταν πως η φθορά των ελαστικών θα ήταν τόσο περιορισμένη. Με δύο Grand Prix και έναν Αγώνα Σπριντ να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν, η διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ανάμεσα στις Ferrari και Mercedes είναι 40 βαθμοί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles