spot_img

Verstappen: «Οι άλλοι προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά, εμείς βελτιωνόμαστε»

Ο Max Verstappen πιστεύει πως οι ομάδες που δεν πέτυχαν τους στόχους τους με βάση τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2022 δύσκολα θα καταφέρουν να ανακάμψουν στην συνέχεια.

Ο Max Verstappen είχε το 2022 μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στην Formula 1. Η Red Bull Racing κατάφερε να παράγει ένα αγωνιστικό πακέτο, το οποίο μονοπώλησε στην κορυφή. Η RB18 ήταν ένα μονοθέσιο που από την αρχή του Πρωταθλήματος έδειχνε να έχει τις πιο σταθερές βάσεις. Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε τους 17 από συνολικά 22 αγώνες της σεζόν ενώ η αυστριακή ομάδα κατέκτησε το τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μετά από χρόνια.

Ο Verstappen τόνισε πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση στον σχεδιασμό του μονοθεσίου από την αρχή, καθώς όλα στην συνέχεια είναι μια μάχη με τον χρόνο.

«Αυτό συμβαίνει όταν οι κανονισμοί αλλάζουν και κάποιες ομάδες χτυπούν διάνα. Μόλις το βρεις και ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις προχωράς με μικρά και σταθερά βήματα από εκεί. Όταν όμως κάνεις λάθος πρέπει πραγματικά να σχεδιάσεις και να προσπαθήσεις ξανά με αποτέλεσμα να μένεις πίσω και τρέχεις να προλάβεις τους υπόλοιπους. Αυτό έγινε και στην δική μας περίπτωση και μας πήρε μερικά χρόνια. Δεν είχαμε καλό κινητήρα μόλις όμως λύσαμε το πρόβλημα αυτό επικεντρωθήκαμε στο μονοθέσιο και όταν όλα έδεσαν αρμονικά τα έχεις σχεδόν καταφέρει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1. 

Αντίθετα, η Mercedes-AMG είχε μια από τις πιο απογοητευτικές σεζόν και η W13 E-Performance ήταν ένα μονοθέσιο πολύ μακριά από την μάχη της κορυφής. Ο Ολλανδός οδηγός τώρα υποστηρίζει πως οι ομάδες που αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες δύσκολα θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην μάχη του τίτλου.

«Μπορεί με αυτούς τους τεχνικούς κανονισμούς είναι λιγότερο περίπλοκο αλλά και πάλι είσαι σε μειονεκτική θέση και πρέπει να παλέψεις για να φτάσεις του άλλους. Όσο όμως οι άλλοι προσπαθούν να μειώσουν την διαφορά εμείς παράλληλα βελτιωνόμαστε, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να επαναλάβουμε το ίδιο αποτέλεσμα το 2023».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles