spot_img

Ο πρόεδρος της FIA συμφωνεί με την απομάκρυνση του Binotto

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, εξέφρασε την άποψή του για τους λόγους που οδήγησαν τον Mattia Binotto εκτός της Scuderia Ferrari.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την παραίτηση του Mattia Binotto από το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. Παρά το γεγονός πως η οποιαδήποτε αλλαγή είχε αποκλειστεί, η αλήθεια αποδείχθηκε διαφορετική.

Αντικαταστάτης του Binotto είναι ο Fred Vasseur, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στο Μαρανέλο και μετακόμισε από την ομάδα της Alfa Romeo. O Γάλλος είναι αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη δουλειά στο σπορ, με μοναδικό στόχο να είναι το πρωτάθλημα.

Η αποχώρηση του Binotto έπειτα από 28 χρόνια στην ιταλική ομάδα προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, με ορισμένους να διαφωνούν με την απόφαση και άλλους να συμφωνούν. Σειρά τώρα έχει ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem να εκφράσει την άποψή του για την αλλαγή στην ηγεσία της Scuderia.

«Ήταν μια απόφαση που βασίστηκε καθαρά στην απόδοση της ομάδας πιστεύω. Πιστεύω πως έκαναν τη σωστή επιλογή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1. 

Η Ferrari τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να ιταλοποιήσει την ομάδα σε πολλά υψηλόβαθμα πόστα. Όμως καμία από τις επιλογές της δεν της βγήκε, καθώς ακόμη κυνηγά το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2008. Ο Sulayem ωστόσο δεν πιστεύει πως η ιταλοποίηση ήταν λάθος.

«Όταν η Ferrari κέρδιζε στη Formula 1, είχε έντονη ποικιλομορφία στο εσωτερικό της. Αλλά δεν έχει σχέση με το αν οι Ιταλοί είναι καλύτεροι από τους Γάλλους ή τους Γερμανούς. Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους. Ακόμη κι αν όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο κινητήρα, τον ίδιο διευθυντή, μία είναι αυτή που θα κερδίσει στο τέλος. Κανένας εκτός της Ferrari δεν γνωρίζει αν έχουν τα κατάλληλα συστατικά που απαιτούνται. Είναι πιστεύω όμως θέμα χρόνου μέχρι η Ferrari να καταφέρει να κερδίσει και πάλι».

Οδηγικό δίδυμο της Ferrari το 2023 παραμένουν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles