spot_img

Ο Leclerc ρίχνει την ευθύνη στα ελαστικά για την εμφάνιση στο Sprint

Ο Charles Leclerc διατήρησε την παρουσία στην πρώτη σειρά εκκίνησης του GP Εμίλια-Ρομάνια κι έδωσε τη δική του ερμηνεία για το πώς έχασε τη νίκη στο φινάλε του αγώνα Sprint.

Το πρώτο Sprint στο Πρωτάθλημα του 2022 για τη Formula 1 ξεκίνησε ιδανικά για τον Charles Leclerc, που έστριψε πρώτος στη στροφή tamburello στην πίστα της Imola. Ωστόσο, η φθορά των ελαστικών του στα τελευταία στάδια της διαδικασίας τον οδήγησε στο να χάσει την πρώτη θέση από τον Max Verstappen. Τα νέα είναι και πάλι θετικά για το Μονεγάσκο, ο ίδιος όμως νιώθει μια απογοήτευση για την απώλεια της πρώτης θέσης στον προτελευταίο γύρο. 

Ο Charles Leclerc παραμένει αισιόδοξος, παρ’ όλα αυτά, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, μιλώντας στο Sky Sports:

Σε κάθε περίπτωση, θα εκκινήσουμε πάλι από την πρώτη σειρά τον αγώνα. Σήμερα δυσκολευτήκαμε με τα ελαστικά στο τέλος, κάτι που δεν το περιμέναμε και χρειάζεται να το αναλύσουμε. Ο βασικός αγώνα είναι αύριο. Ο ρυθμός ήταν καλός, μέχρι που αρχίσαμε να έχουμε περισσότερη φθορά στο εμπρός αριστερό ελαστικό και χάσαμε την πρώτη θέση στο τέλος. Αύριο είναι μία νέα ημέρα, θα δουλέψουμε και θα επιστρέψουμε δυνατοί. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτό το τριήμερο στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari:

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Ιταλία έχουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη, αυτό είναι καταπληκτικό. Οι θεατές είναι απίστευτοι και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά αύριο, ελπίζουμε πως θα είναι καλή ημέρα.

Ο Charles Leclerc, παρά την απώλεια της νίκης στον αγώνα Sprint του GP Εμίλια-Ρομάνια, αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών. Αυτός που τον ακολουθεί είναι, πλέον, ο teammate του, Carlos Sainz, που βρίσκεται 40 πόντους πίσω του.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles