spot_img

Verstappen: «Ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις από την 9η θέση»

Μια ακόμα νίκη σημείωσε ο Max Verstappen με εκπληκτικό τρόπο στο Grand Prix Μαϊάμι, όπου αν και εκκίνησε από την 9η θέση έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Μαϊάμι με την Red Bull Racing να σημειώνει το 1-2 στο βάθρο για τέταρτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής έκανε έναν πραγματικά αλάνθαστο αγώνα και σε συνδυασμό με την κατάλληλη στρατηγική pit stop κυριάρχησε στους 57 γύρους μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Verstappen έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας εντός πίστας.

«Ήταν σίγουρα ένας πολύ καλός αγώνας. Στην αρχή κατάφερα να μείνω εκτός συγκρούσεων και άρχισα να προσπερνάω τα μονοθέσιο ένα-ένα. Την διαφορά όμως έκανε πως μπόρεσα να μείνω εκτός pits με τα σκληρά ελαστικά για αρκετούς γύρους. Είχαμε και μια ωραία μονομαχία με τον Checo στο τέλος, ήταν επίσης μια καθαρή μάχη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς».

Ακούστε την εκπομπή/pdcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του αγώνα στο Μπακού.

Ο Ολλανδός Πρωταθλητής εκκίνησε από την 9η θέση του grid μετά από αρκετά λάθη και ατυχίες στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Η ομάδα πήρε το ρίσκο ο Verstappen να εκκινήσει με το σκληρό σετ ελαστικών της Pirelli, ώστε στους τελευταίους γύρους να έχει καλύτερη πρόσφυση στην πίστα γύρω από το Hard Rock Stadium σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οδηγούς. Ο ίδιο δήλωσε ευχαριστημένος με την επιλογή της ομάδας.

«Εχθές είχα πολλές αναποδιές στις κατατακτήριες, αλλά σήμερα έμεινα πολύ συγκεντρωμένος και σταθερός. Σίγουρα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις έναν αγώνα από την 9η θέση. Συζητούσαμε εχθές για την στρατηγική και ήμασταν αρκετά σίγουροι πως το πλάνο αυτό ήταν η καλύτερη επιλογή. Ευτυχώς η επιλογή αυτή απέδωσε στον αγώνα».

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles