spot_img

Verstappen: «Πολλά μπορούν να συμβούν αλλά έχω αυτοπεποίθηση»

Ο Max Verstappen ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές ρου GP Αυστρίας, κατακτώντας την τρίτη του pole στο 2022. 

Στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής πολλοί οδηγοί είδαν τον χρόνο τους να διαγράφεται έχοντας παραβιάσει τα όρια της πίστας. Κατά την τελευταία περίοδο είδαμε τις δυο Mercedes του Lewis Hamilton και George Russel να βγαίνουν εκτός πίστας και να προσκρούονται με τις μπαριέρες. Το Q3 διακόπηκε με κόκκινες σημαίες δυο φορές με τα μονοθέσια να επιστρέφουν στα pit.

Στην επανεκκίνηση της διαδικασίας το κλειδί αποδείχθηκε η κατάσταση των ελαστικών, όπως τόνισε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

«Η αναμονή ήταν μεγάλη και αναγκαστήκαμε να κάνουμε δυο προσπάθειες. Αυτό ποτέ δεν είναι καλό γιατί μόλις έχεις φέρει το μονοθέσιο στην κατάλληλη κατάσταση είναι δύσκολο να συνεχίσεις να πιέζεις. Οι θερμοκρασίες στην πίστα πέφτουν αλλάζει η ροή του ανέμου και ήταν αρκετά δύσκολο στο τέλος. Η πίστα είναι πολύ απαιτητική για να τα κάνεις όλα σωστά. Αν και δεν υπάρχουν πολλές στροφές, αυτέ οι λίγες που έχει είναι ζόρικες και εύκολα κάνεις λάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος με την pole αλλά το σημαντικό είναι να σημειώσω βαθμούς αύριο και την Κυριακή στον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Ολλανδός στις δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες μίλησε επίσης και για την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει απέναντι από την διπλή επίθεση των δυο Ferrari στην εκκίνηση.

« Έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και ελπίζω να έχω μια καλή εκκίνηση και να έχω καθαρή γραμμή μπαίνοντας στην πρώτη στροφή της πίστας. Από εκεί και πέρα πολλά μπορούν να συμβούν αλλά έχω αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιό μας».

Ο Ολλανδός έχει πολλούς θαυμαστές επί Αυστριακού εδάφους και φυσικά δεν παρέλειψε στο τέλος να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους.  

« Είναι απίστευτο συναίσθημα να έρχομαι εδώ και να βλέπω παντού το πορτοκαλί χρώμα και η υποστήριξη του εδώ τα τελευταία χρόνια είναι τρομερή. Σίγουρε με κάνει να χαμογελάω και εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο». 

Θα καταφέρει ο Verstappen να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα Sprint της σεζόν και να σημειώσει περισσότερους βαθμούς στην κορυφή. 

Δείτε το GP Kίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles