spot_img

Verstappen: «Πολύ χαρούμενος με τη νίκη, το DRS δυσκόλεψε τα πράγματα»

Ο Max Verstappen  ήταν πολύ χαρούμενος με τη νίκη του στο GP Ισπανίας, το οποίο δεν εξελισσόταν θετικά στην αρχή για τον ίδιο.

Ο οδηγός της Red Bull Racing βρέθηκε από την «κόλαση» στον «παράδεισο» στο GP Ισπανίας, κατακτώντας τη νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης. Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Charles Leclerc, ο Ολλανδός ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος οδηγών στον έκτο αγώνα της χρονιάς. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν αρμονικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, ο οποίος είχε μία έξοδο στη στροφή 4 στους πρώτους γύρους. Παράλληλα, η δυσλειτουργία του DRS παρέμεινε από τις κατατακτήριες, κάνοντας το έργο του ακόμα πιο δύσκολο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Max Verstappen εξήγησε τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο αρχικό του λάθος, αλλά και το πρόβλημα με το DRS:

«Είχα μία έξοδο, σίγουρα υπήρχε εντονος άνεμος και επηρέασε το μονοθέσιο, επομένως έχασα το πίσω μέρος και βγήκα εκτός πίστας. Έπειτα, ήμουν στο τρενάκι (των μονοθεσίων) και προσπαθούσα να προσπεράσω, όμως το DRS μου δε δούλευε πάντα. Αυτό έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα, όμως καταφέραμε με τη βοήθεια της στρατηγικής να πάμε και πάλι μπροστά και να κάνουμε τον αγώνα μας, τον οποίο τελικά κερδίσαμε. Είχα ένα δύσκολο ξεκίνημα, όμως ολοκληρώθηκε (ο αγώνας) θετικά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Verstappen ρωτήθηκε για το πώς αντιμετώπισε ψυχολογικά τις αναποδιές που του προέκυψαν στο GP Ισπανίας:

«Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος, φυσικά δεν είναι ωραίο όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Όμως, στο τέλος είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα, αλλά χαίρομαι και για τον Checo (Perez), συνεπώς ήταν καταπληκτικό αποτέλεσμα για την ομάδα».

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Σχετικά με τη μάχη που είχε με τον George Russell, ο Ολλανδός δήλωσε τα εξής:

«Αυτό συνέβη κυρίως λόγω του προβλήματός μου με το DRS, όμως στο τέλος καταφέραμε να βρεθούμε μπροστά».

Με την ολοκλήρωση του GP Ισπανίας, ο Max Verstappen προηγείται στο Πρωτάθλημα οδηγών με 110 πόντους, με τον Charles Leclerc να έπεται με 104.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles