spot_img

O Leclerc αναζητά απαντήσεις για την εγκατάλειψη

Ο Charles Leclerc πιστεύει πως η Ferrari πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να επιλύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας για να μη χάσει βαθμούς στο μέλλον, όπως συνέβη στο GP Ισπανίας.

Ο αγώνας στο Circuit de Barcelona-Catalunya ξεκίνησε ιδανικά για τον Charles Leclerc, που διατήρησε στην εκκίνηση την πρωτοπορία, ενώ είδε και τον αντίπαλό του Max Verstappen να πέφτει στην 4η θέση, μετά από οδηγικό του λάθος. Ο Μονεγάσκος βρισκόταν καθ’ οδόν για μία εύκολη νίκη στο GP Ισπανίας, όμως στη Formula 1 τίποτα δε θεωρείται δεδομένο, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στον 27ο γύρο, ο οδηγός της Ferrari αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του και ο αγώνας του ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τη βαθμολογική απώλεια να είναι πολύ μεγάλη.

Ο Charles Leclerc μίλησε για τον προβληματισμό του για την αξιοπιστία της Ferrari, αφότου βγήκε από το μονοθέσιο, στο Sky Sports F1:

«Δε γνωρίζω κάτι περισσότερο εκτός από αυτό που συνέβη. Δεν είχα κάποια ένδειξη νωρίτερα, απλά έσπασε και είχα ολοκληρωτική απώλεια ισχύος. Είναι κρίμα, σε αυτές τις στιγμές πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω, εκτός από το να κοιτάζω τα θετικά αυτού του τριημέρου, που είναι αρκετά. Υπάρχει ο ρυθμός τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα. Ακόμα πιο σημαντική είναι η διαχείριση ελαστικών, η οποία ήταν αδυναμία (για τη Ferrari) στους δύο τελευταίους αγώνες. Συνεπώς, μου δίνει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως, από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να κοιτάξουμε αυτό το ζήτημα και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί πολλές φορές στη διάρκεια της σεζόν. Επομένως, πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Αυτή τη στιγμή ο Leclerc δε δίνει μεγάλη σημασία στη θέση του στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών:

«Η πρωτοπορία του Πρωταθλήματος οδηγών θα μηδενιστεί, στην πραγματικότητα ίσως τη χάσουμε (πριν το τέλος του GP Ισπανίας), όμως δεν πειράζει, δε στρέφω εκεί την προσοχή μου. Νομίζω αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η συνολική απόδοση. Σε αυτόν τον τομέα, είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Ανυπομονώ να βρεθώ στο σπίτι μου (GP Μονακό) την επόμενη εβδομάδα, ελπίζω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ο Charles Leclerc είδε τον Max Verstappen να τον προσπερνά στο Πρωτάθλημα οδηγών και βρίσκεται 6 πόντους, πλέον, πίσω από τον Ολλανδό.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles