spot_img

Verstappen: «Στην εκκίνηση ένιωθα λες και κάνω drifting»

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα πέτυχε ο Max Verstappen στο Grand Prix Μ. Βρετανίας παρά την απειλή της ανανεωμένης McLaren στην αρχή του αγώνα.

Την λίστα της Formula 1 με οδηγούς που έχει πετύχει έξι συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Max Verstappen στο Grand Prix Μ. Βρετανίας. Ο Ολλανδός παρά το άτσαλο ξεκίνημα, όπου βρέθηκε να χάνει την πρωτοπορία του αγώνα από το Lando Norris, επέστρεψε στην κορυφή του grid και με ρυθμούς πλέον ρουτίνας για τον ίδιο πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού.

Αν και έμεινε πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα τόνισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα πως η συνθήκες στην πίστα του Σίλβερστόουν ήταν άκρως απαιτητικές.

«Είχαμε πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα και είναι κάτι που πρέπει να ελέγξουμε γιατί συνέβη. Βέβαια και στην συνέχεια ο Lando, βασικά και οι δυο McLaren ήταν πάρα πολύ γρήγορες και μου πήρε μερικούς γύρους να προσπεράσω. Από εκεί και μετά μπορούσα πιο εύκολα να ανοίξω την διαφορά και όλα έδειχναν πολύ καλά. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας όμως με το μαλακό σετ ελαστικών τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολο για εμάς σε αυτή τη πίστα και είναι ο λόγος που η διαφορά έμεινε σταθερή σε εκείνο το σημείο ώστε να κρατήσω τα ελαστικά ζωντανά. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και πάλι. Η ομάδα έχει έντεκα συνεχόμενες νίκες και αυτό είναι τρομερό. Σήμερα όμως τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρα από την αρχή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Ολλανδός Πρωταθλητής κατά την εκκίνηση δεν είχε καλή πρόσφυση στα ελαστικά του και ο Norris με πολύ καλύτερη επιτάχυνση τον προσπέρασε πριν την πρώτη στροφή της πίστας. Τα πανηγύρια στην πίστα του Σίλβερστον όμως δεν κράτησαν για πολύ και ο Verstappen πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα.

«Την Πέμπτη έτυχε να κάνω drifting στα πλαίσια προώθησης του μάρκετινγκ της ομάδας και σήμερα στην εκκίνηση ένιωθα πως έκανα το ίδιο. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό και πρέπει να το δούμε γιατί οι εκκινήσεις μας στους δυο τελευταίους αγώνες ήταν πολύ καλύτερες. Από την άλλη κάνει τα πράγματα λίγο πιο ενθουσιώδη και ο Lando ήταν πολύ καλός μαζί μου και δεν με κόντραρε. Μετά όμως μπήκε στο DRS και είχε πολύ καλό ρυθμό σήμερα. Τα πήγε πολύ καλά σήμερα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles