spot_img

Verstappen: «Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα»

Ο Max Verstappen πιστεύει πως μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Βελγίου.

Ο Max Verstappen βρέθηκε στο Q1 και το Q2 δεύτερος πίσω από τον Lando Norris, όταν όμως ήρθε η ώρα του Q3 κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης των κατατακτήριων δοκιμών. Η αυτοπεποίθηση που του έβγαζε το μονοθέσιο ήρθε στη διάρκεια του τελευταίου γύρου και κατάφερε τελικά να πάρει την pole position από τον George Russell και τη Williams.

Διαβάστε επίσης: GP Βελγίου QP: Ο Verstappen στην pole μπροστά από τον απίθανο Russell

Ο ταχύτερός του χρόνος είχε «μωβ» τα sector 2 και 3 (τα καλύτερα της διαδικασίας), δε συνέβη όμως το ίδιο με το sector 1. Αυτό εξήγησε και στις δηλώσεις του.

Ο τελευταίος γύρος ήταν μια χαρά, όμως σε βρεγμένη πίστα νομίζω πως δεν είναι η βασική προτεραιότητα να κάνεις καλό γύρο. Η κατάσταση με τις θερμοκρασίες (των ελαστικών) είναι υπερβολικά ευαίσθητη. Ο γύρος μου ήταν εντάξει, αλλά τα ελαστικά μου τα ένοιωθα κρύα στο πρώτο sector και ίσως στην αρχή του δεύτερου. Κοιτάζοντας πάλι την επίδοσή μου, θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά είναι πολύ δύσκολες αυτές οι συνθήκες. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις τον έλεγχο του μονοθεσίου σου, όπως επίσης το να αλλάξεις τα ελαστικά τη σωστή στιγμή, ενώ είχαμε και μεγάλη διακοπή στο Q3. Είναι δύσκολο όταν ξαναβγείς στην πίστα να εξοικειωθείς εκ νέου με τις συνθήκες που έχει εκείνη τη στιγμή. Εμείς ήμασταν πρώτοι (στην ουρά των μονοθεσίων) όταν βγήκαμε και αυτό, φυσικά, ήταν πολύ σημαντικό. Η πίστα είναι καταπληκτική στην οδήγηση, αλλά και πολύ απαιτητική όταν έχει βροχή. Συνολικά, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις κατατακτήριες δοκιμές μετά το διάλειμμα και με την κατάκτηση της pole position.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς πιστεύει πως θα τα πάει ανεξαρτήτως συνθηκών, ο Max Verstappen απάντησε:

Είμαι αισιόδοξος, δεν είναι ποτέ εύκολος ο αγώνας υπό βροχή, αλλά είναι εντάξει. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εξασφαλίσω ένα πρώτο γύρο χωρίς επαφές, από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα κάνουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen θέλει μια νίκη μπροστά στους υποστηρικτές του που τον ακολούθησαν στο GP Βελγίου. Έτσι, ίσως ανακτήσει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των οδηγών από τον Lewis Hamilton. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται 8 πόντους πίσω του στη δεύτερη θέση. Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή την ώρα του αγώνα.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles