spot_img

Verstappen: «To πάτωμα είχε καταστραφεί, αδύνατο να οδηγήσω το μονοθέσιο»

Ο Max Verstappen εξηγεί πως ήταν αδύνατο να ανακάμψει μετά το πρόβλημα που είχε στο μονοθέσιό του, ενώ παραδέχτηκε πως περιόρισε τις βαθμολογικές απώλειες στο τέλος με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Το GP Μεγάλης Βρετανίας δεν είχε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για το Max Verstappen, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και έπεσε αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 κατάφερε, εν τέλει, να τερματίσει στην 7η θέση, περιορίζοντας κατά ένα ποσοστό τις απώλειες βαθμών για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος οδηγών.

Μην χάσετε την Τρίτη 5/7 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream όπου θα αναλύσουμε το GP Καναδά. Βρείτε το Link εδώ.

O Max Verstappen μοιράστηκε τις σκέψεις του, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, για τους οδηγούς που είχαν τα ατυχήματα στην εκκίνηση.

«Το πιο σημαντικό, αρχικά, είναι πως ο Zhou και ο Alex (Albon), καθώς και όλοι οι οδηγοί που ήταν μέσα στις συγκρούσεις στον πρώτο γύρο, είναι εντάξει, ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά, καθώς αυτό ήταν ένα πολύ τρομακτικό θέαμα. Γνωρίζουμε πως όταν βγαίνει άμεσα η κόκκινη σημαία στην εκκίνηση, τότε έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Νομίζω πως η σημερινή ημέρα απέδειξε και πάλι πως το Halo όντως ανήκει στη Formula 1». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

O Ολλανδός περιέγραψε τι συνέβη στο αρχικό σκέλος και έχασε την πρωτοπορία του αγώνα.

«Οι πρώτοι γύροι νομίζω πως ήταν πολύ καλοί για εμάς, είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Βασικά, εγώ πλησίαζα τον Carlos (Sainz), μέχρι που έκανε το λάθος, από το οποίο πήγα στην πρωτοπορία του αγώνα. Λίγες στροφές αργότερα, φάνηκε να υπήρχε ένα κομμάτι στην πίστα στη στροφή 5. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα πως ήταν εκεί, δεν μπορούσα να κινηθώ εγκαίρως μακριά από αυτό, επομένως προσπάθησα να το χτυπήσω με το μονοθέσιό μου. Αυτή τη φορά, όμως, εισήλθε στο πάτωμα και κατέστρεψε εντελώς ολόκληρη την αριστερή πλευρά από κάτω (του μονοθεσίου)».

Ο Max Verstappen πιστεύει πως στη συνέχεια του αγώνα, δεν μπορούσε να αντιδράσει ιδιαίτερα με το πρόβλημα που είχε η RB18.

«Από εκείνη τη στιγμή έχανα πάρα πολύ χρόνο, το μονοθέσιο ήταν πραγματικά αδύνατο να το οδηγήσω, συνεπώς προσπάθησα για το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, νομίζω πως λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας κέρδισα μερικές θέσεις. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, περιόρισα τις απώλειες βαθμών. Φυσικά δεν ήταν αυτό που θα ήθελα, όμως μερικές φορές υπάρχουν αυτοί οι αγώνες που απλά είσαι άτυχος».

Ο Max Verstappen παραμένει πρώτος στο Πρωτάθλημα οδηγών, με τον teammate του, Sergio Perez, να τον πλησιάζει στους 34 και τον Charles Leclerc στους 43 πόντους.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles