spot_img

Άφωνος ο Leclerc με το αποτέλεσμα στο Silverstone

Για ακόμα ένα αγωνιστικό τριήμερο εκτός βάθρου έμεινε ο Charles Leclerc στο Grand Prix Μ. Βρετανίας και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του στο τέλους του αγώνα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ιδανικό τρόπο για τον Μονεγάσκο οδηγό στo Grand Prix Μ. Βρετανίας. Ο αγώνας θα μπορούσε να του προσφέρει μια πολύτιμη νίκη και βαθμούς που θα κρατούσαν τις ελπίδες του για τον τίτλο ζωντανές και ειδικά με τον αντίπαλό του Max Verstappen να μένει εκτός συναγωνισμού λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η καταδίκη για τον Leclerc ήρθε στον 37ο γύρο με την εγκατάλειψη του Esteban Ocon και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Καθώς οι υπόλοιποι οδηγοί μπήκαν στα pit για αλλαγή σε μαλακή γόμα, έμεινε εκτός με τα ίδια φθαρμένα σκληρά ελαστικά. Φυσικά στην συνέχεια ήταν αδύνατο να απαντήσει στις επιθέσεις τον Sergio Perez και Lewis Hamilton και έπεσε στην τέταρτη θέση.

Παρά τις προσπάθειες του να αμυνθεί που μας χάρισαν χορταστικές μονομαχίες δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

«Ήταν ωραίες μονομαχίες, αλλά από την άλλη μεριά είχα σκληρά ελαστικά που φορούσα ήδη αρκετούς γύρους ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν μαλακά ελαστικά και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα ειλικρινά να τα δώσω όλα, ήταν όμως αδύνατο και στο τέλος ήταν απογοητευτικό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Στους πρώτους γύρους του αγώνα ο Leclerc παρά την εν μέρει σπασμένη εμπρός αεροτομή του πίεζε διαρκώς τον πρωτοπόρο Sainz. Έμοιαζε να είχε ταχύτερο ρυθμό και αρκετούς γύρους μετά με τον Sainz να μην κατεβάζει τον χρόνο του βρέθηκε μπροστά. Για τον ίδιο θεωρεί πως ήταν ένα καθοριστικό σημείο στην προσπάθειά του εντός πίστας.

«Πρέπει να δούμε την γενική εικόνα της απόδοσής μας, γιατί εγώ αυτή την στιγμή απλά μπορώ να μιλήσω για τον δικό μου αγώνα. Μέσα στο μονοθέσιο την στιγμή εκείνη δεν βλέπεις τι άλλο συμβαίνει και προσωπικά πιστεύω ότι έχασα αρκετό χρόνο ειδικά στο πρώτο stint και στην αρχή του δεύτερου. Όταν δω τα στοιχεία ολόκληρου του αγώνα ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά».

Παρά το αποτέλεσμα ο Leclerc συνεχάρη τον teammate του και τόνισε πως θα ήταν λάθος το απογοητευτικό αποτέλεσμα του ίδιου να επισκιάσει αυτή την σπουδαία στιγμή για τον Sainz.

«Νομίζω αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στον απογοητευτικό αγώνα που είχα, αλλά στην εκπληκτική του αυτή νίκη. Πάντα η πρώτη σου νίκη έχει ιδιαίτερη σημασία και το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ καλό για τον ίδιο και την ομάδα. Στους τελευταίους αγώνες έχει ανέβει πολύ η αυτοπεποίθησή του και φάνηκε σήμερα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα να πω την αλήθεια. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, είμαι όμως απογοήτευση για εμένα. Ελπίζω να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στον επόμενο αγώνα».

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles