spot_img

Vettel: «Απέτυχα γιατί είχα στόχο Πρωτάθλημα με την Ferrari»

Ο Sebastian Vettel μίλησε για το γεγονός πως δεν κατέκτησε Πρωτάθλημα με την Ferrari και αναφέρθηκε σε λόγους πίσω από αυτό.

Ο Γερμανός αποχώρησε από την Red Bull στο τέλος του 2014 και μετακόμισε στο Maranello. Το όνειρο που είχε από μικρός έγινε πραγματικότητα και ο Vettel έγινε οδηγός της Ferrari. Όμως από το 2015 μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και είναι πλέον με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Το 2021 μετακομίζει στην Aston Martin και θα αντικατασταθεί από τον Carlos Sainz.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μπορεί ο ίδιος να μην μετανιώνει για την κίνηση αυτή, όμως μαρτυρά άλλες καταστάσεις. Εντάσεις και αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν ήταν μόνο στην πίστα, αλλά και μέσα στην ομάδα.

Υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να κάνω καλύτερα. Καταστάσεις που έπρεπε να τις είχα προβλέψει, μάχες που δεν έπρεπε να είχα δώσει. Απέτυχα επειδή έθεσα ως στόχο μου να πάρω το Πρωτάθλημα με την Ferrari. Ότι έγινε όμως με έφερε εδώ που είμαι τώρα. Δεν μιλάω για πράγματα που έγιναν εντός πίστας. Πχ το Hockenheim το 2018 πολλοί το θεωρούν ως η χειρότερη στιγμή. Αλλά δεν μιλάω για κάτι τέτοιο, μιλάω πολύ πιο γενικά για ό,τι έχει συμβεί. Μάλλον είναι στη φύση μου και μου ήταν φυσιολογικό να το κάνω. Πιστεύω πως είχα δίκιο σε πολλές περιπτώσεις. Όμως έτσι μαθαίνεις και ωριμάζεις σαν άτομο.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως το κλίμα εντός της Ferrari ήταν σε κακή κατάσταση και ο Vettel ήταν αντιμέτωπος με όχι τόσο ευχάριστες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ferrari θα διεκδικήσει Πρωτάθλημα το 2022

Τώρα όμως είναι έτοιμος για ένα νέο ταξίδι.Εξήγησε τους λόγους μετακίνησης του στην Aston Martin, κάτι το οποίο του φάνηκε εύκολο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Είναι μια ομάδα που μεγαλώνει. Ήταν σχετικά εύκολο να συμφωνήσω. Θα είναι ένα φοβερό και πολύ δύσκολο ταξίδι για όλη την ομάδα και ελπίζω να συνεισφέρω και να κάνω καλό και εντός και εκτός μονοθεσίου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles