spot_img

Leclerc: «Έδωσα το 110% στον αγώνα»

Ο Charles Leclerc μίλησε για την εμφάνισή του στο GP Άμπου Ντάμπι και το γεγονός πως κατάφερε με τον αγώνα του να κατακτήσει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Σε μάχη στρατηγικής εξελίχθηκε το Grand Prix Άμπου Ντάμπι, με τους κορυφαίους συνδυασμούς να επιλέξουν διαφορετικά μονοπάτια με τη διαχείριση των ελαστικών. Ο Max Verstappen κέρδισε για 15η φορά στο 2022, όμως το ενδιαφέρον ήταν στις θέσεις πίσω του.

Οι Charles Leclerc και Σέρχιο Πέρεζ έδωσαν σκληρή μάχη στη Γιας Μαρίνα, με τον Μονεγάσκο να τερματίζει εν τέλει στη 2η θέση στα τελικά αποτελέσματα. Αυτό έφερε τον οδηγό της Scuderia Ferrari στη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, με μία πολύ αξιόλογη εμφάνιση με δεδομένο πως είχαν καθαρά το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο.

Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Leclerc μίλησε για τον αγώνα του στο Άμπου Ντάμπι, όντας ιδιαίτερα ευχαριστημένος και καταπονημένος.

«Ήμουν στο 110% των δυνατοτήτων μου από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ήταν ο τέλειος αγώνας για εμάς ειλικρινά, δεν μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα σήμερα. Γνώριζα πως η μόνη πιθανότητα για εμάς να κερδίσουμε τον Πέρεζ ήταν με το να ακολουθήσουμε διαφορετική στρατηγική και να παίξουμε με τη διαχείριση των ελαστικών που πήγε πολύ καλά. Καταφέραμε να κάνουμε το ένα pit-stop να λειτουργήσει, κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 για τη Formula 1. 

Όσο για τη 2η θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Leclerc δήλωσε.

«Ελπίζω του χρόνου να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, αλλά σε σχέση με το που ήμασταν πέρυσι είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Πιστεύω πως βελτιωθήκαμε μέσα στη σεζόν από πλευράς στρατηγικής, αλλά πρέπει να δουλέψουμε το ρυθμό αγώνα μας γιατί εκεί δυσκολευόμαστε πολύ».

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Ferrari εξασφάλισε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μπροστά από τη Mercedes-AMG.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles