spot_img

Vettel: «Σε κάθε γύρο βρίσκω ρυθμό»

Ο Sebastian Vettel μίλησε για την απόδοση και τον ρυθμό του στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μπαχρέιν. Τόνισε πως ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, αν και βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του.

Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ΑΜ21. Ο ταχύτερος γύρος του, την πρώτη μέρα των ελεύθερων δοκιμών, ήταν σχεδόν 1 δευτερόλεπτο σχεδόν πιο αργός από τον ταχύτερο όλων, Max Verstappen. Επιπλέον, θα πρέπει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο του εντός πίστας κατά τις χειμερινές δοκιμές, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με το μονοθέσιο.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν FP2: Ξανά ταχύτερος ο Verstappen

Σε δηλώσεις του λίγο μετά το FP2, Ο Vettel υπογράμμισε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής και προσπαθεί να ετοιμαστεί πλήρως για τον αγώνα της Κυριακής.

Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που είχαμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε κάθε γύρο συνήθιζα το μονοθέσιο όλο και περισσότερο και έβρισκα τον ρυθμό μου. Ακόμα κάνω πολλές δοκιμές για να βρω τι βοηθάει την οδήγησή μου και προσπαθώ να μαθαίνω από την κάθε αλλαγή. Αυτό είναι όμως και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες και πότε αποδίδω καλά, πότε όχι. Σε κάποιες στροφές είμαι καλός, σε άλλες πάλι βγαίνω πολύ εκτός. Αν και αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό, ελπίζω αύριο να είμαι πιο συστηματικός με το μονοθέσιο και να πιέσω περισσότερο τα όριά του.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Αναφορικά με τον μειωμένο χρόνο των ελεύθερων δοκιμών, ο ίδιος τόνισε πως δεν αποτελεί ένα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Κάθε ομάδα διαθέτει τρεις περιόδους, με διάρκεια μιας ώρας, για να προετοιμάσει κατάλληλα το μονοθέσιό της.

Έτσι έχουν πλέον τα πράγματα. Κάναμε κάποιες επιπλέον δοκιμές το απόγευμα, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που είχαμε το μεσημέρι, και ίσως αύριο τα πράγματα να είναι πιο ήρεμα και ξεκάθαρα. Όπως και να έχει, αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής να αξιοποιήσει προς όφελός του τις δοκιμές του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles