spot_img

Βρέθηκε στην εντατική ο Albon λόγω σκωληκοειδίτιδας

Μεγάλη περιπέτεια πέρασε ο οδηγός της Williams Alex Albon, του οποίου η ζωή κινδύνεψε το περασμένο τριήμερο στην Ιταλία.

Μπορεί τις τελευταίες 48 ώρες τα βλέμματα να είχαν στραφεί στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του Nyck De Vries στη Formula 1, όμως την ώρα που αυτός μαχόταν στην πίστα της Μόντσα, ο οδηγός τον οποίο αντικατέστησε στη Williams, ο Άλεξ Άλμπον, έδινε τη δική του μάχη!

Ως γνωστόν, ο Ταϊλανδός τέθηκε νοκ-άουτ λίγο πριν την έναρξη της τρίτης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας, με την ιατρική διάγνωση να κάνει λόγο για σκωληκοειδίτιδα.

Αναπνευστική ανεπάρκεια

Ο Άλμπον υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση, μία διαδικασία ρουτίνας, όμως όπως γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της ομάδας της Williams Racing, η διαδικασία ανάνηψης δεν κύλησε ομαλά.

Ο 26χρονος εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια και χρειάστηκε ακόμα και η εισαγωγή του σε μονάδα εντατικής θεραπείας!

Μαχητής όπως είναι, σημείωσε ταχεία βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του και σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του.

Η ανακοίνωση της Williams

«Μετά τη διάγνωση σκωληκοειδίτιδας το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, ο Άλεξ Άλμπον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ζεράρντο όπου και υποβλήθηκε σε επιτυχή λαπαροσκοπική επέμβαση το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Άλεξ υπέφερε από απροσδόκητες μετεγχειρητικές επιπλοκές σε ότι αφορά στην αναισθησία του, που οδήγησαν σε αναπνευστική ανεπάρκεια, μία γνωστή αλλά ασυνήθιστη επιπλοκή. Επανασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σημείωσε εξαιρετική πρόοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφερε χθες το πρωί να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη για την αναπνοή του. Έχει πλέον μεταφερθεί σε γενικό θάλαμο και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του αύριο. Δεν υπήρξαν άλλες επιπλοκές.

Ο Άλεξ εστιάζει πλέον στην αποκατάσταση και την προετοιμασία του ενόψει του Grand Prix Σιγκαπούρης, στο τέλος του μήνα.

Ο Άλεξ θα ήθελε να ευχαριστήσει για την εξαιρετική φροντίδα και υποστήριξη που έλαβε, από το νοσηλευτικό προσωπικό, τους αναισθησιολόγους και τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σαν Ζεράρντο της Μόντσα, το ιατρικό επιτελείο της FIA, το προπονητή του, Πάτρικ Χάρντινγκ, την ομάδα της Williams Racing και τον Δρ. Λιούκ Μπένετ της HINTSA Performance».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Stand by o De Vries

Πέραν της βελτίωσης της υγείας του οδηγού που έχει ήδη 53 εκκινήσεις στο ενεργητικό του, θετικό είναι και το γεγονός πως υπάρχει χρόνος για να αναρρώσει πλήρως. Βλέπετε ακολουθούν δύο Σαββατοκύριακα δίχως αγωνιστική δράση στη Formula 1.

Η επόμενη ημέρα «στο γραφείο» για τον Άλμπον είναι βάσει προγράμματος η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όταν και διεξάγονται οι δύο πρώτες περίοδοι ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι.

Σε περίπτωση που ο γεννημένος στο Λονδίνο οδηγός δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει πλήρως, τη θέση του θα καλύψει ξανά ο Ντε Βρις, που στη Μόντσα κατάφερε να τερματίσει ένατος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles