spot_img

Πώς ο Verstappen μπορεί να γίνει πρωταθλητής στη Σιγκαπούρη

Η σεζόν του 2022 στη Formula 1 βρίσκεται στην τελική ευθεία και στον επόμενο αγώνα, το GP Σιγκαπούρης, ο Max Verstappen μπορεί να εξασφαλίσει μαθηματικά το 2ο Παγκόσμιο Τίτλο του.

Η Formula 1 θα διανύσει μία περίοδο διακοπής 3 εβδομάδων, μετά τη διεξαγωγή του τελευταίου ευρωπαϊκού αγώνα για το 2022, το GP Ιταλίας. Επόμενος σταθμός για τις ομάδες και τους οδηγούς είναι το GP Σιγκαπούρης, το οποίο επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 2019. Ο αγώνας στην πίστα του Marina Bay είναι το πρώτο «match ball» για το Max Verstappen, καθώς ορισμένα ακραία σενάρια μπορούν να τον χρίσουν μαθηματικά Πρωταθλητή στις 2 Οκτωβρίου.

Μετά το GP Σιγκαπούρης απομένουν άλλοι 5 αγώνες, δηλαδή κάποιος οδηγός μπορεί να συγκεντρώσει το μέγιστο των 125 πόντων. Αν σε αυτούς προστεθούν οι 8 πόντοι του αγώνα Sprint στο GP Βραζιλίας και οι 5 από τους ταχύτερους γύρους, η μέγιστη συγκομιδή ανέρχεται στους 138 πόντους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Αυτή τη στιγμή ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 116 πόντων από τον Charles Leclerc, ενώ οι Sergio Perez και George Russell ακολουθούν 125 και 132 πόντους χαμηλότερα αντίστοιχα. Ο Ολλανδός επωφελείται σε οποιαδήποτε ισοβαθμία, καθώς θα διαθέτει φέτος τις περισσότερες νίκες.

Με βάση την τρέχουσα διαφορά στη βαθμολογία με κάθε οδηγό, υπάρχουν 3 πιθανά σενάρια τα οποία χρίζουν Πρωταθλητή το Max Verstappen από το GP Σιγκαπούρης. Το πρώτο ενδεχόμενο αφορά την πιθανότητα νίκης του Ολλανδού και ταυτόχρονο πλασάρισμα του Russell από τη 2η θέση ή χαμηλότερα, τον Perez να βρίσκεται στην 4η θέση ή χαμηλότερα και το Leclerc από την 9η θέση και κάτω. Στην περίπτωση που ο Verstappen νικήσει χωρίς τον ταχύτερο γύρο, οι προϋποθέσεις δεν αλλάζουν για τους Perez και Russell, όμως ο Leclerc θα πρέπει να είναι 9ος χωρίς τον ταχύτερο γύρο ή 10ος και παρακάτω.

Οι πιθανότητες να «κλειδωθεί» το Πρωτάθλημα οδηγών από το GP Σιγκαπούρης είναι ελάχιστες, ωστόσο είναι ο πρώτος αγώνας που μπορεί το Πρωτάθλημα οδηγών να κριθεί μαθηματικά. Ανεξάρτητα από τις παραπάνω υποθέσεις, ο Max Verstappen αρκεί να συγκεντρώσει άλλους 48 πόντους στους τελευταίους 6 αγώνες, αδιαφορώντας για τους αντιπάλους του. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 8 πόντους σε κάθε αγώνα, δηλαδή τερματισμός στην 6η θέση.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream όπου θα αναλύσουμε το Grand Prix Ιταλίας. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles