spot_img

WEC: Ρεκόρ συμμετοχών για το 2022 (video)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) θα παρατάξει το μεγαλύτερο grid στην ιστορία του το 2022, με 39 συμμετοχές να το απαρτίζουν.

Η δέκατη σεζόν του σύγχρονου WEC πλησιάζει, με ομάδες και οδηγούς να διατελούν την προετοιμασία τους για τον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί στο Sebring τον ερχόμενο Μάρτιο. Σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2022, η FIA και το WEC ανακοίνωσαν τη λίστα συμμετοχών για την αγωνιστική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Συνολικά 39 αγωνιστικά θα πάρουν μέρος σε όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος στις 4 κατηγορίες. Στην Hypercar θα δούμε 6 συμμετοχές, δύο από τις Toyota και Peugeot και μία από τις Alpine και Glickenhaus. Δεν αποκλείεται η Glickenhaus να παρατάξει και δεύτερο Hypercar στις 24H Le Mans, ενώ η ByKolles δεν πήρε έγκριση συμμετοχής.

Στην LMP2 θα δούμε τον αριθμό-ρεκόρ των 15 συμμετοχών, με αρκετές ομάδες να έχουν δύο αγωνιστικά, ενώ θα έχουμε συνολικά 4 νέες ομάδες. Από αυτές ξεχωρίζει η συμμετοχή της Team Penske.

Στην GTE-Pro, η Corvette Racing εντάσσεται στο grid με μία C8.R GTE και θα τεθεί απέναντι στις δύο Porsche και δύο Ferrari. Στην GTE-Am θα δούμε 13 συμμετοχές, εκ των οποίων 5 είναι Ferrari, 5 Porsche και 3 Aston Martin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles