spot_img

GP Πορτογαλίας FP2: Η σειρά του Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Πορτογαλίας, παίρνοντας τα ηνία.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ιδιαίτερα απολαυστική, με τις ομάδες και τους οδηγούς να βγαίνουν αμέσως στη πίστα. Οι συνθήκες ήταν σχετικά καλύτερες στην πίστα, όχι όμως και στον αέρα. Η ταχύτητα ανέμου είχε ανέβει πάρα πολύ, φτάνοντας σε ορισμένα σημεία και τα 30 χλμ/ώρα. Αυτό απέτρεψε τις ομάδες ώστε να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Επιπλέον, είδαμε πολλά μονοθέσια να δυσκολεύονται με τη πρόσφυση των ελαστικών τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός έγραψε με τη soft γόμα ελαστικών το 1:19.837 και πήρε τη 1η θέση στη διαδικασία. Κάνοντας αυτό που δεν έκανε στο FP1, να κάνει έναν σταθερό γύρο, πήρε τη πρωτοπορία. Όμως έχει λίγη σημασία, διότι οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές. Ο Max Verstappen συνέχισε στο ίδιο τροπάρι με το FP1 και πήρε την 2η θέση και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών. Η Red Bull δείχνει ιδιαίτερα δυνατή, όμως το παιχνίδι παίζεται στο ποια ομάδα έχει επιπλέον χρόνο στο τσεπάκι της. Η διαφορά μεταξύ τους μετά την Παρασκευή είναι στα 0.143s. Επιπλέον, ο ρυθμός αγώνα τους είναι παραπλήσιος και μας προϊδεάζει για ακόμα μια μάχη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Στην 3η θέση της διαδικασίας ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas της Mercedes, όντας 0.344s μακριά από τη κορυφή. Ο Φινλανδός είχε κακό τελευταίο κομμάτι και άφησε 0.016s πίσω του τον Carlos Sainz. H Ferrari συνεχίζει να δείχνει δυνατή και ένα μικρό σκαλοπάτι πίσω από τις δύο κορυφαίες ομάδες. Τα προ το παρόν δείγματα είναι θετικά. Στην 5η θέση της κατάταξης είχαμε τον Fernando Alonso. H Alpine έκανε το 5-6 σε μια φοβερή διαδικασία, δείχνοντας μάλιστα πολύ καλό ρυθμό. Η διαφορά από την Mercedes ήταν στα 0.383s μετά τη Παρασκευή, έχοντας πολλούς λόγους για χαμόγελα.

Ο Charles Leclerc ήταν στην 7η θέση με την δεύτερη Ferrari, ενώ πίσω του ήταν ο Daniel Ricciardo. H McLaren ακολουθεί την στρατηγική προηγούμενων αγώνων, μη δείχνοντας τη ταχύτητα της την Παρασκευή. Όμως σε ρυθμό αγώνα ήταν στα κορυφαία μονοθέσια. Ο Lance Stroll έφερε εντός 10άδας την Aston Martin με μια καλή επίδοση, 0.590s μακριά από τη κορυφή. Πίσω του έκλεισε ο Sergio Perez, μη μπορώντας να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Pierre Gasly ήταν στην 11η θέση της διαδικασίας μπροστά από τον Lando Norris. Μάλιστα ο Βρετανός ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Hamilton. O George Russell έφερε την Williams στην 13η θέση σε μια ακόμα πολύ καλή επίδοση και μπροστά από τον Yuki Tsunoda. O Sebastian Vettel συνέχισε τις υποτονικές εμφανίσεις στην 15η θέση, όμως η Παρασκευή έχει λίγη σημασία. Ο Kimi Raikkonen ήταν στην 16η θέση, με την Alfa  Romeo να είναι πιο αργή προς το παρόν από την Williams. O Mick Schumacher ήταν και πάλι η ταχύτερη Haas στην 18η θέση, 1.700s από τον Hamilton που κυριάρχησε στο FP2 του GP Πορτογαλίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP2

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles