spot_img

Wolff: «Έχουμε χάσει 10 μήνες εξέλιξης του μονοθεσίου μας»

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Wolff, μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που έχει η ομάδα του προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της F1.

Προτού αρχίσει η φετινή σεζόν της Formula 1, οι προσδοκίες της Mercedes-AMG ήταν πολύ μεγάλες. Έπειτα από ένα απογοητευτικό τέλος στο 2021 και τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ρο πρωτάθλημα για τον Lewis Hamilton, η γερμανική ομάδα είχε ως στόχο την κατάκτηση και των δύο τίτλων, όμως η χρονιά εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά.

Η W13 E-Performance αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα δύστροπο μονοθέσιο με πολλά δομικά προβλήματα που δυσκόλεψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Hamilton και George Russell. Μάλιστα, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του 2022 στο να κάνει πειράματα με το στήσιμο του μονοθεσίου, ώστε οι μηχανικοί να ανακαλύψουν τι πραγματικά πήγε λάθος στο σχεδιασμό.

Με είκοσι αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί στο 2022, η Mercedes δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει ένα Grand Prix, ενώ η Red Bull Racing έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που έχει πάρει 16 νίκες. Με την προετοιμασία για το 2023 να έχει αρχίσει στα εργοστάσια, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, μίλησε για την πρόκληση που έχουν μπροστά τους στην ομάδα της Mercedes-AMG.

«Ποτέ δεν είμαι αισιόδοξος. Πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο για να είμαι αισιόδοξος. Έχουμε πολύ δρόμο για να τους φτάσουμε. Κατά το χειμώνα πιστεύω πως κάνουμε καλή δουλειά με την εξέλιξη του μονοθεσίου. Κάποιες από τις βελτιώσεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σημασία στην εξέλιξη από το να προσθέσουμε απλά περισσότερη κάθετη δύναμη. Δίνουμε ό,τι έχουμε και παραπάνω, ώστε να επιστρέψουμε σε θέση να παλέψουμε για πρωταθλήματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Επιπλέον o Βολφ ανέφερε το πώς έχει επηρεαστεί η εξέλιξη του μονοθεσίου του 2023 από το πολύ άσχημο 2022.

«Πιστεύουμε πως έχουμε βρει τα σημεία όπου η διαφορά μας από τη Red Bull έχει δημιουργηθεί. Αυτοί θα μεταφέρουν όλες τις αρετές του φετινού τους μονοθεσίου στο 2023. Εμείς χάσαμε 10 μήνες από πλευράς εξέλιξης, διότι δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς είχε πάει λάθος με το μονοθέσιό μας. Οπότε ξεκάθαρα πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση. Όμως θα είμαστε υπομονετικοί, αυτό κάνουν οι οδηγοί, αυτό κάνει και όλη η ομάδα. Θέλω να κρίνω την απόδοση της ομάδας όχι με βάση μία σεζόν ή ένα αγωνιστικό τριήμερο αλλά από το πώς έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πρωταθλήματα μακροπρόθεσμα».

Με δύο αγωνιστικά τριήμερα να απομένουν στο 2022, η Mercedes είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όντας 40 βαθμούς πίσω από τη Scuderia Ferrari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles