spot_img

Ο Alonso αγανάκτησε με την Alpine

Ο Fernando Alonso έμεινε απογοητευμένος με την Alpine από μία ακόμη εγκατάλειψη που είχε στο 2022 και ο εκνευρισμός του πλέον βγαίνει προς τα έξω.

Ο Fernando Alonso βρισκόταν στην 7η θέση στο Grand Prix Μεξικού, πριν εγκαταλείψει από πρόβλημα στην υβριδική μηχανή της Alpine A522. Αυτή ήταν ακόμη μία ατυχία για τον Ισπανό στη φετινή σεζόν και πλέον η όλη κατάσταση έχει αρχίσει να τον επηρεάζει ψυχολογικά, με τις αντιδράσεις να μιλούν από μόνες τους.

Έχοντας εκκινήσει από την 9η θέση στο Autodromo Hermanos Rodriguez, ο 41χρονος σκαρφάλωσε άμεσα στην 7η και έχοντας σωστή στρατηγική, έμεινε εκεί μέχρι να ξεκινήσουν τα προβλήματά του. Ήδη στο 2022 έχει δεχθεί αρκετές ποινές για αλλαγή εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος του και δεν αποκλείεται αυτό να ξανασυμβεί στους δύο αγώνες που απομένουν.

Μιλώντας μετά το πέσιμο της καρό σημαίας για τον αγώνα του στο Μεξικό, ο Alonso ανέφερε.

«Το μονοθέσιο με τον αριθμό 14 σταματάει στην πίστα και πάντα φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα με το μονοθέσιο με τον αριθμό 14. Με 20 γύρους να απομένουν, έχασα τον ένα κύλινδρο και είχα 20% λιγότερη ιπποδύναμη. Ήμουν 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τη McLaren και τον teammate μου Εστεμπάν Οκόν. Οπότε μέχρι εκείνο το σημείο είχα έναν τρομερό αγώνα. Στο Μεξικό και στο Όστιν έκανα τους καλύτερους αγώνες μου φέτος από πλευράς ρυθμού. Έχω χάσει 60 βαθμούς φέτος και άλλοι έξι εδώ μας κάνουν 66 βαθμούς. Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν δύο επιπλέον βαθμούς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο Αλόνσο συνέχισε να τα βάζει με την τύχη του και πρόσθεσε.

«Είναι φοβερό πως ένα ή δύο μονοθέσια εγκαταλείπουν σε κάθε αγώνα και πάντα το μονοθέσιο με τον αριθμό 14 είναι ένα από αυτά, έχοντας χάσει πέντε κινητήρες εφέτος. Στην Αυστραλία είχα προβλήματα στα υδραυλικά, στην Αυστρία στον Αγώνα Σπριντ δεν εκκίνησα καθόλου. Έχουμε κάνει 20 αγώνες και νομίζω πως πάνω-κάτω στους μισούς δεν έχουμε πάρει βαθμούς. Είμαι στα καλύτερά μου από πλευράς απόδοσης και στο τέλος της σεζόν τα αποτελέσματα θα δείχνουν πως ήταν μία από τις χειρότερες σεζόν μου. Είναι πολύ εκνευριστικό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό».

Με τη McLaren να σκοράρει βαθμούς και με τα δύο της μονοθέσια, η διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την Alpine, μειώθηκε στους 7 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles