spot_img

Wolff για Horner: «Νομίζω πως βαριέται!»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αναφέρθηκε αστειευόμενος στον Christian Horner (επικεφαλής της Red Bull Racing) για τα σχόλια του τελευταίου σχετικά με τις αλλαγές στους κανονισμούς.

Η FIA αποφάσισε στη διάρκεια της φετινής σεζόν στη Formula 1 να λάβει μέτρα, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο των αναπηδήσεων που προκαλεί η αεροδυναμική (porpoising). Η Ομοσπονδία ανέβαλλε συνεχώς την εφαρμογή μίας τεχνικής ντιρεκτίβας για τον περιορισμό του φαινομένου, την οποία σκοπεύει, πλέον, να εισάγει από το GP Βελγίου αμέσως μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Παράλληλα, στο παρασκήνιο διεξάγονται συζητήσεις για αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς από το 2023.

Το παραπάνω ζήτημα αποτελεί ακόμα μία αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ της Red Bull Racing και της Mercedes. Η πρώτη είναι αντίθετη στις όποιες αλλαγές, ενώ η γερμανική ομάδα επιθυμεί την οριστικοποίηση αυτών. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, αναφέρθηκε έμμεσα στη γερμανική ομάδα, λέγοντας πως υπάρχουν πιέσεις για την έγκριση των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς.

Από τη μεριά του, ο Toto Wolff (επικεφαλής της Mercedes) αντιμετώπισε τα σχόλια με χιούμορ.

«Νομίζω πως απλά βαριέται στην κορυφή. Δε γνωρίζω σε τι αναφέρεται, καθώς σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι μέρος της ίδιας διοργάνωσης, δουλεύουμε με τον ίδιο κύκλο ατόμων. Σχετικά με τις «πιέσεις», δεν ενεργεί παρόμοια ο ίδιος; Κάθεται στο γραφείο του και δε συνομιλεί με κανέναν; Διάβασα στα media πως δεν είναι μεγάλη αλλαγή, συνεπώς γιατί απειλούν πως θα κινηθούν νομικά; Καμία ομάδα δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά απέναντι στην FIA όταν αυτή αποφασίσει να εφαρμόσει κάτι επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, απλά κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Toto Wolff  αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η FIA:

«Υπάρχει ένα έμφυτο πρόβλημα στα μονοθέσια που δε διακρίνουμε. Αυτό δε συνέβη στην Αυστρία, ούτε στο Silverstone (GP Μ. Βρετανίας), καθώς οι πίστες (το οδόστρωμα) είναι από τις πιο επίπεδες του Πρωταθλήματος. Όμως, αυτό (το πρόβλημα) δεν έχει εξαφανιστεί, τα μονοθέσια είναι πολύ άκαμπτα και υπάρχουν αναπηδήσεις. Εάν ρωτήσετε κάποιον οδηγό, η πλειοψηφία, εάν αυτό γίνει ανώνυμα, θα σας το επιβεβαιώσει. Υπήρχε συζήτηση ανάμεσα στους οδηγούς και αποφάσισαν κάτι το οποίο κανείς δεν αναφέρει, πιστεύω πως θα μάθουμε την κατάληξη που θα έχει».

Ο επικεφαλής της Mercedes κατανοεί τα κίνητρα όλων των πλευρών για την άποψη που έχουν για πιθανές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς.

«Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με αρνητική επίδραση στην απόδοση μέσω των τεχνικών κανονισμών, αλλά αφορά την προστασία των οδηγών. Εάν αυτά τα μονοθέσια είναι τόσο άκαμπτα και υπάρχουν τόσο έντονες αναπηδήσεις, ας κάνουμε κάτι γι’ αυτό άμεσα. Σαφέστατα όταν είσαι στην κορυφή θέλεις να εξασφαλίσεις το να μην υπάρχουν αλλαγές, σε αντίθεση με όταν είσαι πιο πίσω, τότε θέλεις πολλές αλλαγές».

Οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων στη Formula 1 για πιθανές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς το 2023 αναμένεται να συνεχιστούν και, δυστυχώς, φαίνεται πως συνδέονται άρρηκτα με τις αντιπαραθέσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles