spot_img

Ο Norris αποκαλύπτει τις αδυναμίες της McLaren

Ο Lando Norris περιέγραψε του τομείς που υστερεί το φετινό μονοθέσιο της McLaren, η MCL36, μιλώντας ξεχωριστά για τις κατατακτήριες και τους αγώνες.

Η McLaren είναι μία από τις ομάδες της Formula 1 οι οποίες δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο σε κατατακτήριες και αγώνα στα τελευταία τριήμερα. Η ιστορική βρετανική ομάδα εμφανίζεται πιο ανταγωνιστική στον ένα γύρο, παρά σε ρυθμό αγώνα. Χαρακτηριστική ήταν η εξέλιξη στο GP Γαλλίας, με το Lando Norris να σημειώνει το Σάββατο τον 5ο ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον George Russell με Mercedes. Ωστόσο, ο νεαρός Βρετανός έπεσε στην 7η θέση στον αγώνα. Παράλληλα, ο Daniel Ricciardo έχασε το προβάδισμα που είχε απέναντι στον Esteban Ocon με Alpine στη σειρά εκκίνησης, με τον Αυστραλό να καταλήγει στην 9η θέση.

Τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της MCL36 στις πίστες ανέλυσε ο οδηγός της, Lando Norris:

«Διακρίνονται οι διαφορές ανάμεσα στο ρυθμό των οδηγών σε κατατακτήριες και αγώνες. Για οποιοδήποτε λόγο, ίσως δείχνουμε να έχουμε περισσότερο ρυθμό στις κατατακτήριες. Τα νέα ελαστικά, αλλά και το χαμηλό φορτίο καυσίμου, κρύβουν πολλά από τα προβλήματά μας. Μόλις, όμως, έχουμε πολλά καύσιμα και φθαρμένα ελαστικά, όλα αυτά αποκαλύπτονται, καθώς είμαστε αρκετά αργοί. Η ισορροπία που έχουμε σίγουρα εξαφανίζεται, αυτή που μας δίνει έναν καλό γύρο στις κατατακτήριες, χάνουμε κάποια στοιχεία. Γι’ αυτό το λόγο δυσκολευόμαστε περισσότερο στους αγώνες με το εμπρός μέρος στις κορυφές των στροφών και άλλα σχετικά πράγματα. Κάναμε ορισμένες βελτιώσεις μετά την Παρασκευή, μόλις κατανοήσαμε το μονοθέσιο. Γενικότερα, αυτό φαίνεται να χάνει σε απόδοση τις Κυριακές».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Norris επιβεβαίωσε πως τα πράγματα για τη McLaren είναι λίγο πιο εύκολα σε πίστες που δε γίνονται εύκολα προσπεράσματα.

«Όντως αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένες πίστες, όμως σε πολλές από αυτές χρειάζεσαι ένα καλό μονοθέσιο στον αγώνα. Χρειάζεσαι να είσαι ανταγωνιστικός τόσο σε κατατακτήριες, όσο και σε αγώνα. Παρόλο που ήμουν μπροστά από τον George (Russell, στη σειρά εκκίνησης), στο τέλος τερμάτισε στο podium».

Ο Lando Norris ελπίζει πως οι τελευταίες αναβαθμίσεις της McLaren θα βελτιώσουν την εικόνα της βρετανικής ομάδας.

«Πιθανότατα προτιμά κάποιος ένα καλύτερο μονοθέσιο στους αγώνες, παρά στις κατατακτήριες στη διάρκεια της σεζόν, κάτι που δε διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίζουμε να ερευνούμε τις αναβαθμίσεις μας και να δούμε τι έχουμε πετύχει. Πιστεύω πολλές από αυτές είναι θετικές, νομίζω θα ήμασταν πιο αργοί σήμερα (GP Γαλλίας) και ακόμα πιο αργοί το Σάββατο, εάν δεν τις είχαμε. Συνεπώς, υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα ενόψει της συνέχειας. Απλά η Alpine είναι πολύ πιο γρήγορη από εμάς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, έχουν κάνει πολλά περισσότερα λάθη κι εμείς κάναμε πολλά πράγματα σωστά, γι’ αυτό βρισκόμασταν μπροστά τους. Τώρα που είμαστε πίσω από αυτούς είναι πιο ρεαλιστικό, είναι η θέση που αξίζουμε με βάση το μονοθέσιό μας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η McLaren έπεσε, μετά το GP Γαλλίας, στην 5η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών, με την Alpine να την ξεπερνά κατά 4 πόντους.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles