spot_img

Wolff: «Κάποιοι διευθυντές ζητούσαν αλλαγές κανονισμών επειδή κερδίζαμε»

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, έστειλε μήνυμα πως δεν θα ζητήσει αλλαγή κανονισμών όπως έκαναν άλλοι διευθυντές ομάδων τα προηγούμενα χρόνια.

Ανέκαθεν στη Formula 1 υπήρχαν εποχές που μία ομάδα κυριαρχούσε. Τώρα είναι σειρά της Red Bull Racing η οποία έχει διαδεχθεί τη Mercedes-AMG. H αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και το φετινό της ξεκίνημα στη σεζόν μαρτυρά πως αυτό μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Το 2023 κατέκτησε 21 νίκες σε 22 Grand Prix, με τον Max Verstappen να κερδίζει τους 19 από αυτούς. Η κυριαρχία του Ολλανδού και της Red Bull Racing έχουν δημιουργήσει γκρίνια, κυρίως στα social media, και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1.

O επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα επιθυμούσε να γίνουν αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς ώστε να αλλάξει η ισορροπία στη δυναμική των ομάδων. Ο Αυστριακός απάντησε.

«Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα ενός επικεφαλής από το διπλανό γκαράζ που έλεγε το 2014 και το 2015 πως πρέπει να αλλάξουμε τους κανονισμούς επειδή η ομάδα μου ήταν κυρίαρχη. Πιστεύω πως η Red Bull έχει κάνει την καλύτερη δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να τους απονείμουμε τα εύσημα. Εξαφανίζονται στον ορίζοντα και κανείς τους δεν είναι κοντά. Είναι σε άλλο επίπεδο. Το σπορ μας είναι ειλικρινές και η καλύτερη απόδοση μονοθεσίου, οδηγού και ομάδας ανταμείβεται».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο επικεφαλής ομάδας που επικαλείται ο Wolff δεν είναι άλλος από τον «καλό του φίλο» Christian Horner της Red Bull Racing. O Βρετανός. όταν το 2014 η ομάδα του δεν ήταν όσο ανταγωνιστική ήταν τα προηγούμενα χρόνια, καλούσε συνεχώς την FIA για να μειώσει το πλεονέκτημα της Mercedes-AMG που είχε τότε το προβάδισμα.

Τόσο η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και Formula 1, σε εποχές κυριαρχίας ομάδων άλλαζαν τους κανονισμούς για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Παράλληλα όμως δεν έχανε ποτέ τον αξιοκρατικό του χαρακτήρα. Ωστόσο φαίνεται πως τώρα αυτή η τακτική έχει εγκαταλειφθεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles