spot_img

«Βυθίζεται» ξανά στα προβλήματα η Mercedes

H Mercedes-AMG δεν γνωρίζει το λόγο των προβλημάτων της που την ταλαιπωρούν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 και τώρα ψάχνει λύσεις.

Μετά το Grand Prix Μπαχρέιν, η Mercedes-AMG ήταν αισιόδοξη πως πλέον έχει χτίσει μια γερή βάση ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Μπορεί να επανέλαβε το αποτέλεσμα του 2023, όμως η νέα W15 συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα απ’ ότι οι W14 και W13 των 2023 και 2022 αντίστοιχα.

Όμως ο αγώνας στην Τζέντα τόνισε ορισμένες μεγάλες αδυναμίες του φετινού μονοθεσίου της γερμανικής ομάδας. Τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα ήταν εμφανής η έλλειψη ταχύτητας της W15 στις γρήγορες στροφές που ταλαιπώρησε αρκετά τους Lewis Hamilton και George Russell  όλο το τριήμερο.

Ο νεαρός Βρετανός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Mercedes και μόνο θετικά δεν ήταν τα σχόλιά του.

«Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε το νέο μονοθέσιο διότι ανά διαστήματα και στους δύο αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουμε δείξει πραγματική ταχύτητα. Στην Τζέντα από το FP1 ήμασταν γρήγοροι και πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις. Έπειτα όσο προχωρούσαμε στο τριήμερο ο ρυθμός μας εξαφανίστηκε. Δεν έγιναν οι αντίπαλοί μας ταχύτεροι, εμείς γίναμε πιο αργοί. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Είμαστε πολύ κοντά με τις Ferrari, Aston Martin και McLaren. Χρειαζόμαστε απλά μία ώθηση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Οι δηλώσεις του Russell έρχονται μετά το… κράξιμο του Lewis Hamilton προς τη Mercedes για το γεγονός πως υπάρχουν δομικά προβλήματα στο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG, James Allison, είχε κάνει πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Ο Βρετανός είχε αναφέρει πως η δουλειά που έγινε στο εργοστάσιο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το νέο σασί και το νέο κιβώτιο της W15 είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν με περιορισμένους πόρους, λόγω budget cap, για την εξέλιξη της αεροδυναμικής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles