spot_img

Wolff: «Ο Hamilton δεν έχει ανάγκη από team orders»

Στην Mercedes-AMG έχουν ξεκαθαρίσει πως με βάση τα δεδομένα της φετινής σεζόν η πρώτη και βασική τους προτεραιότητα είναι η επιστροφή της ομάδας στην κορυφή και όχι το ατομικό συμφέρον του κάθε οδηγού.

Στο Grand Prix Βραζιλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο η Mercedes-AMG κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα. Τα «Ασημί Βέλη» κυριάρχησαν στον αγώνα και έκαναν το 1-2 στο βάθρο με τον George Russell να πετυχαίνει την παρθενική του νίκη στην Formula 1. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε για μια ακόμα φορά πολύ κοντά σε νίκη, και παρά το γεγονός πως του μένει μόνο μια ευκαιρία στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι να διατηρήσει ένα από τα ιστορικά ρεκόρ του, έμεινε άκρως ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας και την μεγάλη επιτυχία του teammate του.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, υπογράμμισε την νοοτροπία βάση των στόχων που έχουν θέσει ως ομάδα.

«Θεωρώ πως ο Lewis δεν έχει ανάγκη να του δώσουμε κάποια προτεραιότητα και είμαι σίγουρος ότι ούτε ο ίδιος θα το ήθελε. Το ρεκόρ να έχει νίκη σε κάθε σεζόν δεν είναι ο βασικός του στόχος, αλλά να μας βοηθήσει να φέρουμε την απόδοση του μονοθεσίου πίσω στην κορυφή. Εκεί όπου ανήκει και του χρόνου θέλουμε να παλεύουμε για νίκες και ας ελπίσουμε για το Πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας.

Στον 53ο γύρο ο Lando Norris εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος και ο αγώνας τέθηκε σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας με τα δυο Mercedes στην κορυφή. Ο Russell γνωρίζοντας πως θα πρέπει να αμυνθεί στον teammate του ζήτησε οδηγίες από την ομάδα, η οποία του έδωσε το πράσινο φως αρκεί να σεβαστεί τα όρια της μάχης. Κανένας από τους δυο οδηγούς δεν πήρε ρίσκο και η ομάδα κλείδωσε το καλύτερο της αποτέλεσμα στη σεζόν και ο Wolff έμεινε πολύ ευχαριστημένος με την συμπεριφορά τους εντός πίστας.

«Ανέκαθεν υποστηρίζαμε τις μάχες εντός ομάδας, εκτός εάν ένας από τους δυο οδηγούς χρειάζεται και μαθηματικά του βαθμούς. Οπότε ανυπομονούσαμε να τους δούμε να μονομαχούν έχοντας τα ελαστικά τους στην ίδια κατάσταση. Εξάλλου το είχαμε συζητήσει ήδη από πριν στο meeting στρατηγικής».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles