spot_img

Alonso: «Είμαι άφωνος, έπρεπε να ήμουν στο βάθρο»

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως άξιζε να κατακτήσει το βάθρο στο Grand Prix Αυστραλίας, όμως αντιθέτως έφυγε με μηδέν βαθμούς από το Albert Park.

Το Grand Prix Αυστραλίας του 2022 είναι ένας αγώνας που ο Fernando Alonso θέλει σίγουρα να ξεχάσει. Στις ελεύθερες δοκιμές έδειχνε εξαιρετικά γρήγορος, όμως στο Q3 των κατατακτηρίων έκανε λάθος και κατέληξε στον τοίχο. Αυτό τον έφερε στη 10η θέση για την εκκίνηση του αγώνα, κάτι που περιόρισε την επίδοσή του. Η στρατηγική να εκκινήσει με τη σκληρή γόμα δεν τον ευνόησε, καθώς τερμάτισε εκτός βαθμών.

Μετά τον αγώνα, ο Ισπανός δύο-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μίλησε στο Sky Sports και ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με το αποτέλεσμα του Grand Prix Αυστραλίας.

Εκκινώντας με τη σκληρή γόμα στοχεύαμε στην 6η ή στην 7η θέση στα τελικά αποτελέσματα, με την εναλλακτική στρατηγική που είχαμε. Όμως, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε τη λάθος στιγμή και σκότωσε τον αγώνα μας. Είμαι άφωνος γιατί σήμερα μπορούσαμε να ήμασταν στο βάθρο. Αν είχα βγει 3ος ή 4ος στις κατατακτήριες, με τον Max εκτός αγώνα, πιστεύω πως θα ήμασταν ταχύτεροι από τις Mercedes. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία, τόσο εδώ, όσο και στην Jeddah. Προς το παρόν είμαστε πολύ άτυχοι, ελπίζω σε κάποιους από τους επόμενους 20 αγώνες να είμαστε πολύ τυχεροί.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα, το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Η πίστα αυτή έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς είναι πιο τεχνική και παράλληλα διαθέτει μικρότερες ευθείες.

Ωστόσο, ο Alonso παραμένει αισιόδοξος για την ταχύτητα της A522:

Για εμάς πιστεύω πως θα είναι μία πολύ μεγάλη δοκιμασία, γιατί πρόκειται για μια διαφορετική πίστα. Μένει να δούμε αν θα διατηρήσουμε την ίδια απόδοση. Στην Ίμολα είμαι σίγουρος πως θα δούμε αναβαθμίσεις από όλους. Θα δούμε πόσο γρήγοροι θα είμαστε.

Μπορεί ο Alonso να μην έφερε βαθμούς στην Alpine, όμως ο Esteban Ocon κατέκτησε 6 βαθμούς με την 7η θέση. Η γαλλική ομάδα φιγουράρει μέχρι στιγμής στην 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles